Ohutsoonis nimetati olevat Brasiilia, Belgia, Prantsusmaa, Kreeka, Mehhiko ja Hispaania, kes peavad 2016. aasta märtsiks täitma ranged nõuded, kui tahavad eelnimetatute saatust vältida, vahendab BBC Sport.

Samal ajal on Keenial palutud avaldada teatud informatsiooni oma dopingukontrolli kohta. Vastasel juhul satuvad nemadki musta nmekirja. Seni on Keenia vastused WADA küsimustele jäänud ebapiisavaks. Hetkel kannavad kehtivat dopingukaristust tervelt 15 Keenia kergejõustiklast.

Nõuetele mittevastavad riigid pole WADA sõnul vastanud nende palvele avaldada asjakohast infot. Argentina, Boliivia ja Ukraina on selles nimekirjas, kuna on kasutanud akrediteerimata antidopingulaboreid. Andorral ja Iisraelil pole väidetavalt antidopingureegleid kindlalt paigas.

Nimetatud riikides jätkub dopingutestide tegemine, kuid need viiakse läbi sõltumatu riigi testija poolt. See jääb nii, kuni riigid on WADA silmis end parandanud.

WADA ei saa aga nende riikide sportlastel keelata võistelmist. Selle otsuse võib vastu võtta vaid sportlast esindav alaliit või rahvusvaheline olümpiakomitee. Ulatusliku dopingutarvitamise tõttu on IAAF juba Venemaa kergejõustikuliidu tegevuse ajutiselt peatanud.