Ühisliiga tiitlikaitsja Bigbank Tartu võõrustab laupäeval kell 17.00 kodusaalis Rakvere Võrkpalliklubi. Avanädalal sai tiitlikaitsja igatahes sisse ilusa hoo, kui kodumängudes Daugavpilsi ja Jēkabpilsiga loovutati Läti klubidele vaid üks geim, kirjutab volley.ee. Rakvere mängis samade vastastega, ent pidi mõlemal korral väljakult 2:3 kaotusega lahkuma.

Tartu meeskonna peatreeneri Oliver Lüütsepa sõnum on selge: mängule Rakverega minnakse võidumõtetega. „Loodan, et suudame võrreldes avamängudega paremini hinnata ja lahendada lihtsaid mänguolukordi, mis lätlaste vastu mitmel korral segadust tekitasid. Proovime oma kodusaalis Rakveret survestada hea serviga ja seeläbi teenida palju punkte blokist. Urmas Tali on korduvalt mõista andnud, et kavatsevad sel hooajal meid kõvasti „kollitada”, seega on oodata väga põnevat vastasseisu,” sõnas Lüütsepp.

Teise Eesti klubina on kahe vooru järel täiseduga Pärnu Võrkpalliklubi, keda algaval nädalavahetusel ootab Läti turnee. Värskelt eurosarjas Kreeka klubiga madistanud Pärnu mängib esmalt laupäeval kell 16.00 Jelgavaga ja 24 tundi hiljem Ozolniekiga.

Just Ozolnieki on üks kahest Läti klubist, kes avanädalavahetuse puhaste paberitega läbis, teiseks on RTU/Robežsardze. Nemad mõlemad mängisid nädalapäevad tagasi aga vaid ühe kohtumise.

Reis Baltikumi kaugemasse otsa

Järvamaa Võrkpalliklubil ja Tallinna Selveril seisab sel nädalavahetusel ees midagi sellist, mida pole Eesti klubid juba kuus aastat teinud. Ehk ees ootab Balti liiga mäng Leedus. Esmalt saab Vilniuse klubi laupäeval kell 15.00 rammu katsuda Selveriga, matš Järvamaaga algab pühapäeval kell 15.30. Selge on see, et päris papist poistega leedukate näol tegemist ei ole. Ühisliigas on neil punktiarvegi avatud, kui pühapäeval alistati ASK Kuldīga 3:1.

„Vilniuse meeskonna esimestes mängudes olid meeskonna neljast välismängijast puudu kaks. Oleme valmis, et meeskonna koosseis on muutunud, aga eesmärgiks on Vilniusest võiduga tagasi tulla!” lausus pealinnaklubi juhendaja Rainer Vassiljev. Tema sõnul oli nädala alguses tervisega probleeme Selveri meeskonna diagonaalründaja Lincoln Williamsil, kellele tegi häda põlv. „Neljapäevasel treeningul tegime mõned kontrollhüpped ja põlv pidas vastu! Teised mehed on terved,” lisas Vassiljev.

Saja Liiga skoorikuningaks on avamängude järel TTÜ VK meeskonna ründaja Sander Rätsep, kes kogus kahe kohtumisega 47 punkti. Kas mees jätkab oma üle kahekümnepunktiliste mängude seeriat ka sel nädalavahetusel, selgub laupäeval kell 18.00 Ozolnieki ja pühapäeval kell 16.00 Jelgava vastu toimuvas mängus.