Siin on viis asja, mida eilsest mängust õppisime:


1. Kust ilmus välja mees nimega Charalampos Sakoglou?

Olympiakose diagonaalründajana alustas mängu 20-aastane lätlane Hermans Egleskalns, kelle resultatiivne tegutsemine oli toonud meeskonnale võidu ka Kreeka liiga avavoorus. Ent Pärnu sai lõunanaabri ohjeldamisega hästi hakkama ja teises geimis toodi tema asemel mängu keegi Charalampos Sakoglou nimeline. Avo Keelel ei olnud ega saanukski olla Sakoglou kohta mingit infot, sest hooajaeelsetes kontrollmängudes ja esimeses liigamängus ta väljakul ei käinud (Egleskalnsi asemel sekkus diagonaalründaja positsioonile vajadusel Menelaos Kokkinakis). 25-aastane Sakoglou täitis oma ülesanded filigraanselt ja tõi 50-protsendilise ründeefektiivsuse juures kreeklastele 12 punkti. Tegu oli niivõrd salapärase mehega, et isegi Delfi fotograaf ei saanud teda kordagi pildile.

Pärnu VK - Pireuse Olympiacos

2. Koondisematerjal Taavet Leppik

Kui mängu eel võis karta, et ainsa võõrleegionäri Aleksandrs Avdejevsi ning kapten Andrus Raadiku puudumisel jääb Pärnul nurgaründajate positsioonil jõust ja oskustest selgelt puudu, siis tegelikult nii hull asi ei olnud - Taavet Leppik, Kardo Kõresaar ja Jaanus Nõmmsalu tegid n-ö oma kenasti ära. Eriti hea meel on just 22-aastase Leppiku üle, kes tõestas, et kui põlveprobleemid ei sega, võib ta järgmisel aastal ka koondise neljanda nurgamehe positsiooni hõivata.

3. Need servivead...

Pärnu eksis eile servil suisa 17 korral ehk keskmiselt iga viies palling läks võrku või auti. Olgu, riskima tugeva vastase vastu peab, ent eile eksisid pärnakad lubamatult palju ka kerge/nõrga servi puhul. Lisaks suutsid kreeklased realiseerida rünnakuid halva vastuvõtu korral sama hästi (!) kui hea vastuvõtu korral, seega tugevast pallingutest ehk polnudki seekord nii palju abi.

4. Keeled

Avo Keel ütles hooaja eel, et tänavu hakkab tema kahele (sidemängijast) pojale kindlasti võrdsemalt mänguaega jaguma kui mullu. Nii ongi hooaja esimestes mängudes läinud: 23-aastane Martti alustas näiteks eilsetki mängu, ent hiljem vahetas 20-aastane Markkus ta välja. Võrkpallispetsialistide hinnangul on Markkus Marttist veidi andekamgi, seega, kes teab, ehk saab just temast pärast Kert Toobali lõpetamist koondise põhiside.

Kreeka vs Eesti võrkpall

5. Taas Melina Mercouri

Pärnu ja Olympiakos peavad korduskohtumise kahe nädala pärast Ateenas legendaarse Kreeka näitlejatari Melina Mercouri nime kandvas võrkpallihallis. Ühel Pärnu mängijal, Kardo Kõresaarel, oli sellesse saali asja ka poolteist aastat tagasi, kui Eesti koondis tagas EM-valiksarjas teise kohaga pääsu play-off'i. Toona sai Eesti Kreekast 3:1 jagu, seekord oleks samas saalis vaja sarnaste numbritega võitu ning hiljem edukat esinemist ka kuldses geimis. Kui eilne mäng midagi näitas, siis seda, et Pärnu ei ole Olympiakosest selgelt kehvem meeskond. Seega kõik on veel võimalik.