"Presidendi (Jüri Ratas - toim) väide oli, et põhjuseks oli usalduse kaotus," selgitas Matsalu Delfile enda tagandamise tagamaid. "Ilmselt on see seotud kohtunike tasude teemaga, mille me tõstatasime."

Teatavasti saatis korvpalliliit 21. septembril pressiteate, milles kritiseeris teravalt Matsalu juhitud kohtunike kogu liiga kõrgete kohtuniketasude nõudmises ja kohtunike streigile õhutamises (Korvpalliliit süüdistab kohtunikke streigi õhutamises, kohtunike kogu on alaliidu rünnakust üllatunud.).

Halliko määramisest sai Matsalu teada alaliidu saadetud e-kirjas. "Pettunud olen just seetõttu, et mind ei kutsutud isegi kohale ja juhatuses kuulati seega ära vaid ühe osapoole arvamus," avaldas Matsalu nördimust.

Tema kinnitusel tuli selline otsus paljude kohtunike jaoks üllatusena. "Tegemist on üsna värske infoga. Ma kõigi meelsust mõistagi ei tea, aga osad kohtunikud, kellega olen suhelnud, on küll seisukohal, et see otsus on arusaamatu."

FIBA kategooria kohtuniku Halliko kohta jagus Matsalul vaid kiidusõnu, kuid küsimusi tekitad tema suur töökoormus: "Tema (Halliko) saab selles ametis kindlasti hakkama. Samas on ta poole hooajast ehk 3-4 kuud seoses oma kohtunikutööga Euroopas. Instruktori amet on talle nüüd täiendav ülesanne. Mulle tundub, et see on natuke koormav. Aga ju siis alaliit ei näinud teisi lahendusi."

Korvpalliliidu president Jüri Ratas teatas alaliidu saadetud pressiteates, et Halliko valik oli ootuspärane, sest tegemist on kõrgeimal tasemel tegutseva Eesti vilemehega. EKLi peasekretär Keio Kuhi lisas: „Halliko näol on tegu ühelt poolt kõrgetasemelise kohtunikuga, aga ka hea suhtlejaga rahvusvahelises sfääris ning kindlasti tuleb eraldi välja tuua ka tema väärtuslikku tööd meie kohtunike koolitaja ja juhina."

Rahvusvahelise Korvpalliliidu (FIBA) rahvuslik instruktor on korvpalliliidu poolt nimetatud kohalike kohtunike esindaja ning samas vahelüli FIBA ja kohaliku alaliidu all tegutsevate kohtunike suhtluses.