Gerrard on oma sel kuul ilmuvas autobiograafias Dioufi teravalt kritiseerinud, öeldes: "Mulle tundus, et Dioufi tegelikult ei huvitagi jalgpall ning ta ei hoolinud Liverpoolist karvavõrdki. Näiteks see, kuidas ta lasi UEFA Cupi matšis Celticu fänni suunas lendu hiiglasliku süljeläraka 2003. aasta märtsis, võtab tema põlgliku ja kiusliku käitumise hästi kokku."

Senegali ründaja Diouf, kes mängis Liverpoolis aastatel 2002-2005, rääkis oma riigi raadios: "Kõigile on teada, et Gerrardile pole kunagi mustad inimesed meeldinud. Kui ma Liverpoolis mängisin, näitasin talle, et olen must, näitasin, et ma pole inglane, kuid ma pole ka mingi nõrguke. Kogu selle aja, kui ma seal olin, ei julgenud ta mulle kunagi silma vaadata."

Gerrardi advokaadid on Dioufi märkusest äärmiselt häiritud. Daily Mailile ütlesid mehe esindajad, et "need süüdistused selles avalduses on täiesti valed ning meie klienti tõsiselt kahjustavad".

Dioufi sõnul oli Gerrard tema peale lihtsalt kade. "Ta polnud saavutanud jalgpallis seda, mida mina. Mul oli Liverpooli tulles juba suure bossi staatus, tema lihtsalt elas seal. Ma olen maailma jalgpallis respekteeritud, maailma suurimad jalgpallieksperdid on mind hinnanud MM-i seitsme parima ja sajandi 100 parima mängija hulka, kuhu mitmed suured mängijad ei kuulu. Kuhu iganes ma oma riigis ei läheks, nad jumaldavad mind. Igale poole, kuhu Gerrard Liverpoolis läheb, teda vaid põlatakse."

Veel mõned nopped Gerrardi kirjeldusest Dioufi kohta: "Mõned inimesed on mul palunud võrrelda Dioufi ja Mario Balotellit - ma ütlen alati, et nad ei ole võrreldavad. Mul on Balotelli vastu austus, Dioufi vastu aga mitte vähimatki."