Igapäevaselt Soome kõrgliigas Espoo Bluesi ridades mängiva Rooba sõnul oli lombi taga kogetu üdini positiivne: "Väga hästi oli üritus korraldatud. Tunded on väga ülevad - see oli üks tohutult hea kogemus. Kõik oli seal ette ja taha ära tehtud, meile pakuti kõiki treeningsaale- ja tingimusi, mida Minnesota enda põhimehed igapäevaselt kasutavad. Seega võib öelda, et sain 8 päeva elada nagu NHL-i mees!"

21-aastane mängumees mainis veel, et sealsed treenerid jäid eestlase poolt näidatuga vägagi rahule: "Minu osas olid sealsed asjapulgad väga positiivselt üllatanud. Kuna neile Eesti hoki sisuliselt midagi ei ütle, ei osanud nad ka midagi oodata, aga lõpuks olid nad nähtuga väga rahul," rääkis Rooba, lisades: "Sisuliselt näitasid nad üles valmidust, et meievahelist koostööd jätkata. Nüüd hoiavad nad minul Euroopa skautide kaudu silma peal - on tegemistega kursis ning jälgivad arengut. Praegu leidsime, et Soomes jätkamine on edasiste sammude astumiseks väga hea koht ning eks siit saab juba jooksvalt vaadata, kuhu need jutud arenevad."

Kuidas säärane võimalus oma ala tippude juurde treenima minna aga Eesti jäähoki ühel suurimal nimel üldse tekkis? "Aprillis toimunud MM-i I divisjoni mängudes kuulusime Lõuna-Koreaga ühte gruppi ning seal jäingi Minnesota Wildi development coachile Richard Parkile silma."
Turistist mängumeheni

Rooba lisab, et profikarjääri jooksul ligi 15 hooaega NHL-is veetnud Park võttis eestlase laagrisse kutsumisega paraja riski. "Tema [Park] uskus minusse ja kutsuski Minnesota laagrisse - aga kuna Eesti on jäähoki mõistes parajalt eksootiline riik, siis seal võidi algul kerge eelarvamusega minu poole vaadata. Et eks Park minuga paraja riski võttis, aga nagu tagasisidest näha, siis tasus see ära," räägib Rooba, kel säärane NHL-i noorte talentide laagris osalemise kogemus ka varasemast - nimelt viibis ta 2012. aastal Detroit Red Wingsi development campis.

Espoo Bluesi ründaja tõdeb tagasivaadates, et toonane ja tänavune laager erinesid tema seisukohalt kui öö ja päev. "Siis (2012. aastal) olin ikka jutumärkides turist. Ma polnud ju toona veel meestemängus osalenudki, võimalus tuli äkki ning ega ma päris valmis selleks polnudki," räägib Rooba, kelle aitas toona suure mängu õhku nuusutama legendaarne Venemaa hokimees Igor Larionov. "Nüüd aga olin rohkem valmistunud ja suutsin ka midagi näidata ja silma jääda. Kindlasti olid need kaks laagrit kaks täiesti erinevat kogemust - aga edasiseks arenguks olid ülimalt vajalikud mõlemad."