Reis Tallinnast Kopenhaageni kaudu Halmstadi kujunes mõnusalt rutiinseks, ainsa (meeldiva) üllatuse valmistas Estonian Airi piloot Andres Berends, kes soovis lennu ajal koondislastele edu homseks EM-valikmänguks Rootsiga. „Ärge laske kellelgi endale varbale astuda,“ viitas Berends Põhja-Tallinna loole „Per Aspera Ad Astra“, millest on saanud võrkpallikoondise omalaadne hümn.

Kerge treening 3800 inimest mahutavas Halmstad Arena hallis kulges märkimisväärsete vahejuhtumiteta. Muide, kuigi võrkpall pole Rootsis kuigi populaarne, ei tule Eesti koondisel tühjade ega ka mitte pooltühjade tribüünide ees mängida. „Võrkpall pole Rootsis üldiselt popp, aga see mäng on,“ kinnitas Eesti koondise vastu võtnud korraldaja, kes usub, et kohale tuleb vähemalt 3000 inimest. Eelmüügist on müüdud üle 2000 pileti.

Eesti viiks finaalturniirile ükskõik milline võit või ka 2:3 kaotus, suurema kaotuse korral tuleb võita kuldne geim. „Kui lähme vaid kahte geimi võitma, saame naha,“ hoiatas nurgaründaja Keith Pupart.

Eesti naiskond alistas täna treener Andrei Ojametsa debüütmängus Taanis peetud sõpruskohtumises võõrustajad 4:0.