Filipiinide poksija taustajõud kurdavad, et korraldajad ei lubanud Pacquiaol enne matši õlga valu vaigistavat süsti teha. Viimased treeningpäevad aga just nende toel ta vastu pidaski.

Pacquiao promootorid avaldasid esmaspäeval ühise pressiteate, milles väljendasid nördimust Nevada spordikomisjoni otsuse üle Manny matši õhtul süstidest ilma jätta.

"Konsulteerides arstide, promootorite ja teiste nõuandjatega, otsustas Manny matšile vastu minna ootuses, et ta saab selleks valmistudes vajalikku ravi. See spetsiifiline ravi oli USA antidopingu (USADA) poolt 5 päeva enne matši heaks kiidetud. Mannyle koostati ravimite nimekiri, mida ta peab võtma treeningutel ning mida vahetult enne matši samal õhtul. Paar tundi enne ringi astumist, kui Manny arstid protseduuriga pihta hakkasid, tuli Nevada spordikomisjon vahele ja ütles, et nad polnud Manny õlavigastusest teadlikud," seisis pressiteates.

"See oli Pacuiao tiimile suur pettumus, sest ravi oli antidopinguametiga kooskõlastatud ning USADA saatis ka komisjonile vastava lepingu koopia, kuid kui komisjonil paluti tund enne matši otsuse üle järele mõelda, ei tulnud nad enam meie palvele vastu."

Selle asemel ootab Pacquiaod ees hoopis rahatrahv, sest ta ei andnud oma õlavigastusest reedesel kaalumisel korraldajatele teada.