Seega võib küsida, kas me ikka teame, mis võrkpalliväljakul ühe pallivahetuse ajal tegelikult toimub? Mis vahe on nurga- ja diagonaalründajal? Mida teeb platsil sidemängija? Kes on libero? Mida tähendab temporünnak? Ja miks ei seisa mängijad servimise ajal kahes kolmemehelises rivis, nii nagu külamehed jaanipäeval heinamaal mängides?

Eesti võrkpalli meistrivõistlustel on käes otsustavad mängud. Et nüüd ja edaspidi volleväljakul toimuvat veidi paremini mõista, otsustasid Eesti tippklubides erinevatel positsioonidel mängivad mehed teile oma sõnadega ära seletada, millised on nende ülesanded palliplatsil.

Esimesena astub rahva ette Selver Tallinna sidemängija Andres Toobal. Saame teada, kuidas sünnivad mängujuhi otsused, mida tähendab “võrk puhtaks”, ja loomulikult selgub, kes ikkagi on võrkpalliväljakul kõige tähtsam mängija.

Täna tehakse algust ka Eesti võrkpallimeistrivõistluste poolfinaalidega. Esimeses poolfinaalmängus võõrustab Selver Tallinn algusega kell 18 Pärnu VK-d. Kohtumine toimub Audentese spordihoones, otseülekannet on võimalik jälgida Delfi TV-st.