Just lõputõusul leidsid aset ka etapi otsustavad sündmused. Kõige paremat taktikalist küpsust ja kõige kõvemat minekut näitasid Sky meeskonna liikmed. Viimasel kilomeetril sõitsid kahekesi konkurentidel eest austraallane Richie Porte ja britt Geraint Thomas, etapivõidu noppis Porte.

Liidrisärki Sky mehed enda valdusse veel ei saanud. Kaheksa sekundit võitjast hiljem finišisse jõudnud grupisõidu maailmameister Michal Kwiatkowski edestab üldarvestuses Porte´i ühe sekundiga. Astana parimana etapil neljas olnud Jakob Fuglsang on kokkuvõttes 32 sekundilise kaotusega viies.

Rein Taaramäe (Astana) pudenes täna peagrupist finišitõusu keskel, kui lõpuni jäi umbes 6 kilomeetrit. Etapil läks kirja 50. koht, kaotusega 7.39. Kokkuvõttes kukkus Taaramäe samuti 50. kohale. Selline ajaline kaotus annab järgnevatel päevadel võimaluse püüda etapivõitu.

Taaramäe kirjutas tänase etapi järel oma Facebooki leheküljel, et kuigi enesetunne pole kõige parem, ei ole ta meelt heitnud.

"Raske etapp läbitud ja nagu ma arvasin, polnud ma see aasta PN (Pariis-Nice) jaoks valmis, ilmselt kehva nädal enne velotuuri jättis jälje. Tundsin täna juba kesist olemist päris varakult, meeskond andis hommikul küll valge kaardi, kuid poole päeva pealt hakkasin ise tiimi abistama. Palju küll teha ei jõudnud, sest maha jäin juba tõusu esimesel poolel, kuid abiks ikka. Tuju on hea!" kirjutas Taaramäe.

Paris-Nice velotuur kestab pühapäevani.