Tegemist on juba täiskasvanute seas suuri tegusid tegeva noormehega, kes näiteks viimastel Jaapani meistrivõistlustel tuli meeste seas Sotši olümpiavõitja Yuzuru Hanyu järel teiseks. 2012. aasta Innsbrucki noorte taliolümpialt võitis Uno hõbeda, juunioride Grand Prix finaalvõistlusel detsembris kulla. Viimastel nelja kontinendi meistrivõistlustel tuli Uno viiendaks. Sealt pärineb ka tema isiklik rekord 256,45 punkti.

Eesti sportlased on kodusel MM-il esindatud naisüksiksõidus (Kristina Skuleta-Gromova), meesüksiksõidus (Samuel Koppel) ning jäätantsus (Marina Elias, Denis Koreline). Medalit meil loota pole. Kui vabakavasse jõuame, võime rahule jääda.

"Peaasi on oma kava hästi ära sõita. Ilmselgelt tahavad kõik ju kodupubliku ees ka vabakava sõita ehk siis üksiksõidus jõuda 24 ja jäätantsus 20 hulka. Praegu ei ole nende tase veel selline, et võiksime kõrgemaid kohti loota," ütles MM-i korralduskomitee juht Margus Hernits.

Kuigi meie oma sportlased kõrges mängus kaasa ei räägi, tasus tiitlivõistluste toomine Eestisse ära juba noorte motivatsiooni tõstmise mõttes. "Oma tiitlivõistlustest mäletan, et kui kava ei läinud kõige paremini, siis istusid ikka maha ja vaatasid tippude esinemist ning mõtlesid, et tahaks juba uuesti trenni minna ja neile näidata," meenutab Hernits oma iluuisukarjääri. "Ja ega meie noored pole ainult need, kes võistlusel on üles antud, vaid ka kõik lilleneiud, kes ju ka trennis käivad."

Juunioride MM Tallinnas on kohale meelitanud 40 välisajakirjanikku ligi kümnest riigist. Kõige suurema meediaesindusega on kohal Jaapan ja Venemaa. Võistlustest osa võtvaid riike on Tallinnas 42.

Paralleelselt iluuisutamise MM-iga käivad Tondiraba hallis ka curlingu juunioride maailmameistrivõistlused. "Üks suuremaid väljakutseid, mis meil oli, oli mahutada kaks olümpiaala tiitlivõistlust ühe katuse alla. Ruumi planeeringut tehes võtsime neilt küll suurema enamuse ära, aga üritasime jääda võimalikult viisakaks, et curlingut päris nurka ei suruks. Lahendus tuli päris hea. Meil on ühine pressikeskus, ühine antidopinguruum ning ka pealtvaatajatele on see hea lahendus: kui uisutamises parasjagu paus on, saavad nad teises saalis vaadata curlingut," rääkis Hernits.