Detsembris alustas ERRi sporditoimetuses tööd Andrus Nilk. Jaanuarist liitub Eesti suurima sporditoimetusega Aet Süvari, kes on varem teletööga kokku puutunud ETV jalgpallisaate "Lisaaeg" saatejuhi ja toimetajana. Seni töötasid mõlemad ajakirjanikud Eesti Päevalehes.

Delfi ja Eesti Päevalehe sporditoimetus soovib headele kolleegidele edu ja uhkeid kordaminekuid!

ERRi sporditoimetuse juhi Rivo Saarna sõnul spordiülekannete ja -saadete maht uuel aastal ETV ja ETV2 ekraanil ei vähene. "Järgmised olümpiamängud ning jalgpalli EM toimuvad 2016. aastal, mis aga ei tähenda eeloleval aastal oluliste spordisündmuste puudumist ekraanilt, otse vastupidi," kommenteeris Saarna. 2015. aastal vahendavad ETV ja ETV2 kokku 570 tundi spordiuudiseid, -saateid ning -ülekandeid, millele lisandub 300 tundi raadiosporti Vikerraadios ning otseülekanded ja uudised ERRi spordiportaalis.

"Veebruaris toome eetrisse uue spordipublitsistikasaate," kinnitas ERRi spordijuht ning lisas, et vajadus analüüsiva spordisaate järele on nii spordiringkondades kui toimetuses. "Uue saateformaadi vastutav toimetaja on Andrus Nilk, kelle sporditeadmised ja kogemuse rõõmuga kaasame," lisas Saarna. Iganädalane saade kannab nime "Suurmeistrid" ning alustab 6. veebruarist. Saateid hakkavad juhtima Anu Säärits, Lembitu Kuuse, Kristjan Kalkun ja Tarmo Tiisler. "Aet Süvarit saab ekraanil näha alates jaanuarist," kinnitas Saarna.

Ülevaade ERRi suurematest spordiülekannetest 2015. aastal

Koduste suurvõistluste teleülekannetena toob ERR uuel aastal vaatajateni Otepääl toimuva suusatamise MK-etapi ning laskesuusatamise Euroopa meistrivõistlused (jaanuaris), juunioride maailmameistrivõistlused iluuisutamises (märtsis), U23 kergejõustiku Euroopa meistrivõistlused (juulis) ning vehklemisturniiri Tallinna Mõõk (novembris). Pallimängudest teeb ERR otseülekanded kõigist jalgpalli EM-valikturniiri ja rahvuskoondise sõprusmängudest, Eesti korvpallikoondise maavõistlusmängudest, samuti Eesti käsipalli- ja võrkpallikoondise EM-valikmängudest. Jätkuvad iganädalased Eesti jalgpalli Premium meistriliiga ülekanded.

Rahvusvahelistest suurvõistlustest näitab ERR täismahus suusatamise ning laskesuusatamise MMi ülekandeid (veebruaris ja märtsis). Ekraanile jõuavad Euroopa sisekergejõustiku meistrivõistlused (märtsis), esimesed Euroopa Mängud Bakuus (juunis), maailma tähtsaim rattavõistlus Tour de France (juulis), kergejõustiku maailmameistrivõistlused (augustis) ning sõudmise MM (septembris).