Loengus käsitletakse suusatehnika erinevaid stiile ja omandamise viise, analüüsitakse suusarajal tüüpvigasid ning kuidas neid parandada ja võimalusel ennetada. Vaadeldakse suusatehnika erinevaid sõiduviise - nende kasutamist erinevates olukordades. Lisaks mis on tehnika ja kuidas seda kõige parem on omandada ja millised takistused on selle omandamisel. 

Suusatreener Jaanus Teppan on edukas murdmaasuusataja, treener ja spordipedagoog. Tema juhendamise all on olnud mitmeid tublisid sportlasi, nt Kaspar Kokk, Peeter Kümmel, Piret Pormeister ja Anti Saarepuu. Ta on olnud 2006.-2009. Türgi murdmaasuusatamise koondise peatreener. Teppan on avaldanud ajakirjanduses palju erinevaid suusaspordialaseid kirjutisi ning olnud ka varasemate hooaegade Treeni Teadlikult lektoriks. 2009. aastast on Jaanus Teppan Sparta Spordiseltsis harrastussportlaste suusatreener.

Loeng toimub Tallinna Ülikooli Terviseteaduste ja Spordi Instituudis, Tondi 55, Tallinn. Kestab ca 1,5 h. Osavõtutasu 5 eurot (maksmine kohapeal, sularahas). Oma osalemissoovist anna palun teada: katrin.soidra-zujev@tlu.ee. Loeng toimub koostöös Eesti Spordimeditsiini klastri SportEST ja Tallinna Ülikooli Terviseteaduste ja Spordi Instituudiga loengusarjas TREENI TEADLIKULT. Lisainfo: http://www.tlu.ee/harrastus. Loengusari jätkub kevade hakul. Kevadiste loengute teemad  ja lektorid pannakse kokku osalejate tagasiside põhjal.

Kui Sul, Delfi lugeja, on soov mõnda teemat/lektorit kuulata, tee oma soovitus järgmiseks hooajaks loengusarja juhile: katrin.soidra-zujev@tlu.ee.