Sõudeliidu suurtoetaja AS EMT nime kandev sarivõistlus koosneb neljast etapist ning tavapäraselt pannakse esimesel osavõistlusel võimed proovile 6000 meetril, teatab Sõudeliit oma koduleheküljel.

Naiste klassis üllatustulemusi ei sündinud ning meistrikulla ajaga 21.31,3 viis Pärnusse, sõudekeskus Kalevisse, Kaisa Pajusalu.

Küll võis eeldada, et võitja noor paariline tänavusest hooajast paarisaeu kahepaadil - tartlanna Marliis Reinkort – hakkab südikamalt vastu, kuid nii ei läinud. Hõbedale tulnud SAK Tartu atleet kaotas kogenud Pajusalule tugevalt üle minuti, saades tulemuseks 22.41,4. Pronksmedaliga pärjati 22.43,7ga finišeerunud kunagi riigi sõudmise paremikku kuulunud Tiina Kapten, kes esindab Sõudespinning.ee võistkonda.

Meeste läbi aegade esimeseks meistriks krooniti ka jõuproovi eel kindla favoriidina nähtud pärnakas Tõnu Endrekson, kes lõpetas ajaga 18.51,7. Tugeva tulemuse - 19.00,2 - sõudis hõbedat väärinud Allar Raja ning kolmandada 19.28,3ga lõpetas võitja klubikaaslane Pärnu Sõudeklubist – Andrei Jämsä.

Võistluste valguses väärib eraldi märkimist ka fakt, et 2013. aastal loodud ning sõudeliidu liikmeks astunud Aidu Spordiklubi võitis oma tegutsemisaja esimese meistrimedali. Sellega sai hakkama tüdrukute A vanuserühmas kolmandaks platseerunud Helen Kont.