Signe on lõpetanud Tallinna kehakultuuri teaduskonna ja on siiani tegev erinevatel võistlustel nagu näitkes bikiini fitness. Ta peres kasvavad kolm inspireerivat last: Andri 9a, Lissy-Ann 11a, Ken 22a,  keda ta väga toetab ning julgustab neid liikuma oma südameteel. Inimesed, kes on ta tunnis käinud kiidavad Signe hingestatud olekut ja professionaalsust. See sütitab teisigi julgemalt elama ning suuremaid riske võtma, julgustab südamehäält kuulama ja ausamalt valima. Oma tundides ei pea ta inimestele pikki loenguid, lihtsalt naeratab ja oma inspireeriva oleku toel sünnib ikka ja taas põnev müstiline sünergia: nii lähevad inimesed peale tema trenni koju oluliselt rõõmsamana, enesekindlamana, tunnevad end nooremana ja teotahtelisemana. Ning selles uues energias näibki, et kõik on võimalik ning mitte kunagi ei ole liiga hilja end käsile võtta ja positiivne elumuutus teha.

Millised on olulised märksõnad Sinu liikumisteel läbi elu?

Arvan, et olulised on vanemad. Nemad on meie teejuhid tervisliku liikumise juurde. Minu ema ei sundinud mind kunagi trennis käima, vaid ta suunas mind oskuslikult. Nüüd, olles ise kolme lapse ema, tean kui oluline on, et laps käiks trennis, kus talle meeldib. Mulle meeldis väga käia balletis ja tänu sellele on minu elu kulgenud koos mitmekülgse liikumisega. 

Milline oli Sinu lapsepõlve liikumine?

Alustasin juba noorena balletitreeningutega ja ega muud minu ellu rohkem ei mahtunudki.

Sina ja ballett nüüd?

Balletiga on mul väga head suhted. Minu jaoks on ballett maailma ilusaim kunst. Ning juba mõned aastad jagan oma kehavalitsemise oskust ning kogemust ühest raskemast tantsuliigist ka oma klientidega. 

Kas keelad endale mõnda toitu? Milline näeb välja Sinu ninaesine? Palun jaga soovitusi toitumise osas?

Minu soovitus on jätta välja koogikesed, magusad joogid ja valgejahu tooted. Täpselt sellised toiduained olen ka mina enda menüüst üritanud eemaldada. Aga muidugi on mul ka nõrkus just nende vastu, ehk siis pean vahel lausa Selveris vältima neid riiuleid, et mitte osta.

Kuidas ennast vormis hoiad?

Üks asi on end lihtsalt vormis hoida, mis minul kui treeneril eriti raske ei ole, sest töö nõuab pidevat energia kulutamist. Kuid fookus on mujal, klientidel. Teine asi on oma keha fitnessi vormi viia. See ei ole lihtsalt natuke ja mingi aeg treenimist siit-sealt, vaid teadlik, järjepidev, raudset distsipliini nõudev treening, mis nõuab palju aega ja energiat.

Mis Su põlema paneb ja Su hinge liigutab?

Pisarad tulevad paljude asjade peale väga kergesti silma. Teod, mida tehakse südamega, lähevad väga südamesse. Üritan keskenduda, kuulata ja näha ainult positiivset. Tegelikult on ümberringi nii palju häid inimesi, kes oma suurte või väikeste tegutega muudavad maailma paremaks ja see liigutab. Klassikaline muusika – ka sellest leiab lohutust, rõõmu, kurbust, igatsust. Mõnikord harva õnnestub vaikust kuulata - see kosutab hinge. Vahel on vaja kogeda tühjust, vaikust, kuulata, mõtiskleda, tunda ja aega, et unistada. Peale seda olen alati parem inimene.
Põlema panevad mind aga üdini positiivsed, säravad, energilised inimesed, kes mind igapäevaselt ümbritsevad ja muidugi tants. Mõnikord, kui vaatan oma kliente, kes kauni muusika saatel tantsivad, siis tuleb kramp kurku, see on nii ilus. Seda mõeldes tunnen jällegi, kui meeletult õnnelik ma olen ning meenub ühe vana mehe ütlus: “ Ma ei ole kohanud kunagi kedagi, kes oleks nii õnnelik kui mina“.

Mis on elus kõige olulisem?

Armastus ja oma pere. Kõik siin maal hüüab armastuse järele. Armastus on kõiksuse toimemehhanism.

Mida soovitad inimesele, kes on ennast täiesti vormist välja lasknud, pole keha liigutanud ja on kõike suust sisse toppinud ning kaalus kõvasti juurde võtnud. Kuid kelle hinges on soov sellest nõiaringist välja tulla ja taas tervislikumalt elama hakata?

Kui on juba soov, siis on ka esimene samm tehtud. Loomulikult oleks teine samm minna personaaltreeneri juurde. Kuid kui see ei ole võimalik, siis tasuks kriitilise pilguga üle vaadata oma menüü ja leida aeg enda jaoks, et vaikselt hakata käima näiteks kõndimas või ujumas. Tore oleks treenida koos kaaslasega, et üksteist motiveerida. Tähtis on kuulata oma keha. Algus on kindlasti raske. Tuleb end oma mugavustsoonist lihtsalt jõuga välja rebida. Ja kindlasti on hea teha endale plaan, kuna ja kaua treenida.
1. Eesmärgi seadmine (mõelda läbi, miks ma hakkan treenima ja milline on lõppeesmärk)
2. Kirjutada endale plaan (mis päevadel, kui kaua ja mis treening mulle kõige paremini sobib)
3. Kaaslase leidmine (samas võivad ka paljud inimesed nautida üksinda treenimist)
4. Asjad kokku ja go!
Tean, et vabanduste leidmine ja käegalöömine on väga kerge. Aga enda jaoks tuleb mingid motiveerimise strateegiad välja mõelda. Ja tervis on kõige tähtsam, ilma selleta ei ole meil midagi.

Mida liikumise kontekstis juurde õppida soovid?

Suundi on erinevate liikumiste, treeningute puhul palju. Hetkel olen keskendunud bikiini- ja bodyfitnessile. Selles suunas on veel palju õppida.

On Sul mõni unistus?

Oli aeg, kui kartsin unistada, sest hirm ebaõnnestumise ees oli suur. Võimatu oli varjata ebakindluse tunnet, mis oli enesepettuse skaalal laes. Nüüd tean, et oluline on usk iseendasse ja selleks, et unistus täide viia, peab väga kõvasti vaeva nägema ja mis kõige olulisem, peab seda ise väga tahtma. Unistama peab ikka. Mul on palju ilusaid unistusi. Paljud unistused on juba täitunud ja paljud unistused teel. Mõnikord tean, et unistan ka võimatut, aga juba lihtsalt sellest unistamine tekitab hea tunde. 

Kas kõik on võimalik?

Kõik on valikute küsimus. Tuleb püüelda selle poole, et mitte rabeleda pisivalikutega. Proovida elada nii, et energia oleks jaotunud ainult teatud kindlate asjade vahel, mis on tõelised olulised. Sellepärast on tähtis määrata endale paindlikud piirid, et saada aru enda olemusest ja vajadustest. Piiride puudumisel muutub elu häguseks ja segadusseajavaks. Kui võtta endale aeg, et nautida rahulolu just siin ja praegu, siis on kõik võimalik.

Mida süstemaatilise treeninguga oma kehast voolida saaks? 

Ma arvan, et süstemaatilise, eesmärgipärase ja teadliku treeninguga on võimalik enda keha viia väga heasse vormi, mida mina just hetkel ka üritan.

Mida soovitad ja soovid eesti peredele ja lastele liikumisaasta puhul?

Soovin, et isadel ja emadel oleks rohkem aega oma lastega tegeleda. Meie, vanemad, oleme eeskujuks ja kui lapsel on spordipisik, siis ei teki tal ka täiskasvanueas küsimust, kas minna trenni või mitte.

Kas 80 - aastaselt treeningutega alustada on liiga hilja?

Kunagi ei ole hilja. Minu kõige vanem treenitav on olnud 89 - aastane. Tuleb ainult alustada teadlikult, tasa ja targu.

Sinu lõpusõnad harrastajatele?
Minu lõpusõnad on mitte ainult harrastajatele, vaid kõikidele inimestele. Kuna balletis on väga oluline rüht, siis sellest lähtuvalt soovitan ka seda jälgida. Juba väikesed lapsed suudavad analüüsida longus olemisega inimese kartlikuks ja ebakindlaks ning kauni ja sirge rühiga inimese julgeks ja hakkamasaajaks. Kõike seda, kuidas inimene seisab, kõnnib ja istub, väljendab rüht. Proovigem siis rohkem sellele tähelepanu pöörata.