Dakar Rally Team Estonia andis täna Lasnamäe MyFitnessis pressikonverentsi, kus esitleti Toomas Triisa ja Mart Meeru tänavustest seiklustest rääkivat raamatut ning teatati, et Eesti on esindatud ka 2015. aasta rallil, seekord aga ainult ühe mehega.

"Plaan uuesti sõita sai juba poole ralli peal selgeks. Nii hullult meeldis ja palju jäi veel nägemata. Kodus reaalselt võimalusi vaagides tulid meelde ühe tüdruku sõnad, kes ütles "Mart, kõike ei saa, mida tahad!" Aga korra juba ju sai! Nüüd on juba nimi kirjas ja lähen teist korda veel," rääkis Meeru.

"Dakar on nii suur ralli, et seda kõike ei saa korraga näha ja kogeda. Ise oled ka esimest korda närvis ja päevad lähevad lennates. Põhikoolis juba klassijuhataja ütles, et mulle ei teeks paha mõni klass kaks korda läbida."

Koos Meeruga läheb Dakarile Eestist tema tsikli eest hoolitsev mehaanik Martin Graumann. Sarnaselt tänavusele võisteldakse taaskord Hollandi tiimi Honda HT Rally Raid varustusega.

Dakari ralli tänavu 52. kohal lõpetanud Toomas Triisa elab 2015. aasta võistlusele kaasa kodust. Seda põhjusel, et ihkab oma järgmiselt Dakari rallilt oluliselt kõrgemat kohta, mis tähendab esiteks palju suuremat rahalist väljaminekut ning teiseks suuremat ohtu tervisele.

"Saame kõigepealt isikliku elu paika ja siis vaatame uuesti," ütles ta ega välistanud 2016. aastal Dakaril kaasalöömist.

Järgmine Dakari ralli toimub 4.-17. jaanuarini, läbides uuesti Boliiviat, Tšiilit ja Argentinat.

Käsiraamat teistelegi abiks

Täna esitleti ka raamatut "Unistus kõrbeliivast", mis võtab kokku Dakar Team Estonia osalemise Dakaril. Lugu ise on pikem ja algab sellest hetkest, kui meestel esmased mõtted Dakarile minna tekkisid. Raamatu eestvedaja Triisa sõnul on see osaliselt ka käsiraamat neile, kes tulevikus tahavad Dakarile minna.

"Kui me oma mõtetega alustasime, siis tundsime kõige rohkem puudust infost, mis puudutab Dakari ja selleks ettevalmistust. Mida kaasa võtta, millega arvestada jne. Väga palju abi saime loomulikult varem Dakaril käinud Mart Lajali, Taivo Luige ja Andres Rätsepa käest, kuid hing ihkas veel enamat. Sellest tekkis idee, et teha raamat, mis oleks tulevikus ka teistele abiks," rääkis Triisa.

Eksklusiivset raamatut valmistati 300 eksemplari ja esimesed 100 lähevad müüki Dakar Team Estonia Facebook'i lehe kaudu ning selle tulu läheb Meeru osalemise toetuseks.

Vaata videointervjuud Meeruga!