Ühe variandina saadetakse jooksukuulsus karistust kandma Pretoria keskvanglasse, mida tuntakse ka C-Maxi nime all. See on vangla, kus istuvad oma aega Lõuna-Aafrika Vabariigi kõige ohtlikumad ja vägivaldsemad kurjategijad.

"See on kõige hullem paik, kus on relvastatud kurjategijad, vägistajad ja sarimõrvarid. Seal on levinud gängide vägivald ja vangide väärkohtlemine. Öösel on sealt kuulda vangide piinarikast nutmist," kirjeldab uudisteagentuur Reuters Pretoria keskvanglat.

"Neil (vangidel) on noad ja žiletid, isegi mõned relvad," rääkis C-Maxis seitse aastat vangis istunud Serge Christiano Reutersile. "Kui tulevad uued vangid, pakutakse neile tihti teed, kuhu on pandud unerohtu. Kui uustulnuk uinub, ta vägistatakse."

Vange hoitakse seal 23 tundi ööpäevas kongides, mis on mõeldud 35-le inimesele, kuid kuhu on mahutatud vähemalt 70 inimest.

Üks puudega vang rääkis Inglismaa ajalehele Guardian, milline on karistuse kandmine C-Maxis: "Elu siin on väga jõhker. Meil on 88 meest ühes kongis, mis on mõeldud tegelikult 32-le inimesele. 4 kuni 5 inimest on HIV-positiivsed. Tunnen ennast kogu aeg väga haavatavana. Pigem sureksin, kui oleksin siin."

Pretoria keskvanglas kannavad hetkel oma karistust näiteks sellised kurikuulsad sarimõrvarid nagu Moses Sithole, Sipho Thwala ja Annaniassen Mathe. Kurikuulsaim on neist Sithole, kes peaks 38 mõrva ja 40 vägistamise eest vangis istuma kuni aastani 2410.

Pistoriuse vanglakaristuse pikkus tehakse teatavaks 13. oktoobril.