Kerges uduvihmas starti läinud 173 võistluspaarist suutsid 160 kilomeetri pikkuse distantsi lõpetada vähem kui pooled. Kahjuks ei õnnestunud lõpetajate hulgas olla ka Kairit Kalbrel, kelle hobune Baltimor komistas õnnetult kolmandal ringil asfaldil kurvi võttes. Haav oli treener Õnne Halliko sõnul väike ja ohutu, kuid veterinaarid tunnistasid Baltimori mitte vormis olevaks. Enne elimineerimist oli võistluspaar umbes 40. kohal.

Oma esimesel MMil osalenud Kalbre oli õnnelik, et Baltimor oli heas vormis, ent kurb, et selline õnnetu juhus neid tabas. Kõige raskem oli tema sõnul start, kus oli korraga koos väga palju hobuseid. „Hoidsin stardiliini lähedale ja pääsesin esimesena minema. Olen väga õnnelik, et meiega on kõik korras, sest mitmed võistluspaarid lõpetasid haiglas. Võistlus oli fantastiliselt ilus, kuid mitmel päeval sadanud vihm muutis pinnase ülimudaseks ja ohtlikuks,“ selgitas Kalbre.

Võistluse võitis Araabia Ühendemiraatide sportlane Sheik Hamdan bin Mohamed Al Maktoum hobusel Yamamah, kelle keskmiseks kiiruseks kujunes 19,678 kilomeetrit tunnis ning 160-kilomeetrise distantsi läbimisajaks 8:08.28. Hõbemedal läks Hollandisse 21-aastasele Marijke Visserile hobusel Laiza de Jalima. Pronksi võitis Katari sportlane Abdulrahman Saad A.S.Al Sulaiteen hobusel Koheilan Kincso.

Võistkondlikud medalid läksid kõik Euroopasse - kulla pälvisid hispaanlased, kelle tugevaim liige, individuaalne tiitlikaitsja Maria Alvarez Ponton oli sunnitud katkestama. Hõbe läks Prantsusmaale, pronks Šveitsile.