Tänavu kevadel pärast pikka vigastuspausi rajale naasnud ja oma mai lõpus joostud staadioniringe Eesti rekordit seitsme sajandikuga parandanud Balta osales ka 200 meetri jooksus, kus oma Eesti rekordist 23,05 jäi tal küll puudu, ent 23,29 tähistas tema hooaja tippmarki.

"Olen uue kümnendiku sisse jooksmist kaua aega oodanud. Täna oli juba enne tunne, et see võib juhtuda," ütles Balta intervjuus Delfi TV-le, kommenteerides 100 meetri rekordit ning ennustas järgmisel nädalavahetusel Kadrioru staadionil peetavateks Euroopa võistkondlikeks karikavõistlusteks veelgi paremat minekut.

Oma hooaja parima võistluse tegi kettaheite olümpiavõitja Gerd Kanter, võites oma hooaja tippmargiga 64.80. Kanter heitis korraliku seeria - lisaks veel kaks korda üle 64 ja kaks korda üle 63 meetri.

Meeste kaugushüppes püstitas tippklassi tulemuse venelane Kirill Suhharjov, korrates oma tippmarki 8.13.

Meeste odaviskes ületas koguni viis meest 80 meetri piiri, eestlastest ainsana viienda koha saanud Risto Mätas teise katse 80.63-ga. Viimased neli katset jättis Mätas kasutamata, sest eestlast segas nähtavasti pisivigastus. Tanel Laanmäe piirdus 78.90 ja seitsmenda kohaga. 83.56-ga sai esikoha Moskva MM-pronks Dmitri Tarabin.