Kohila/Elion/Webware ja Balteco meeskondade vahel tekkis finaali lõpuminutitel kaklus, mis lõppes Kohila mängumehe Heigo Ermi ebasportliku vea ning viie Balteco mängija eemaldamisega. Üks kakluses osaleja ning väljakult minema saadetu oli Balteco treener Ivar Vendelin, kes kuulub ka korvpalliliidu juhatusse.

Korvpalliliidu president Jüri Ratas kinnitas Delfile ja Eesti Päevalehele, et on juba isiklikult kohtunikega kohtunud ning detailselt olukorra üle käinud. Mängu kohta on koostatud raport, mis läheb koos meeskondade seletuskirjadega distsiplinaarkomisjoni ülevaatamisele.

"On selge, et selline käitumine korvpallile au ei te. Vabandan fännide ja pealtvaatajate ees. Ükskõik, mis olid põhjused, selline füüsiline kontakt ei ole lubatud," kinnitas Ratas. "Järgmise juhatuse koosolekul käsitleme seda teemat kindlasti ja soovime juhatuse liikme selgitusi juhtunu kohta."

Ivar Vendelin süüdistas kohtumise järel Delfile antud intervjuus peamiselt kohtunikke, kes sellisel olukorral juhtuda lubasid. Eesti korvpalliliidu kohtunike koolitusjuht Aare Halliko kinnitas Delfile ja Eesti Päevalehele, et kohtunikud ei saa antud intsidendi järel sõna võtta enne, kui distsiplinaarkomisjon asja on üle vaadanud. Klubidel on seletuskirjade saatmiseks 48 tundi.