Ford Fiesta RS WRC autol sõitvad Tänak ja Raigo Mõlder alustasid päeva teise ajaga, järgmisel etapil nad säilitasid selle koha. Enne hoolduspausi sõidetud katsel olid nad viiendad ja langesid kokkuvõttes neljandaks. Kuid peale hoolduspausi sõitsid nad kohe teise aja valitsevate maailmameistrite Sebastien Ogieri ja Julian Ingrassia (VW Polo R WRC) järel ja tõusid kolmandale kohale.

Päeva viimase katsega kerkisid eestlased veel koha võrra kõrgemale, kui Ogier langes vale rehvivaliku tõttu kolmandaks. Liider Hirvonen on päeva lõpuks Tänakust 3,7 sekundi kaugusel, Ogier jääb omakorda eestlasest maha 2,8 sekundiga.

WRC2-klassis osalev Karl Kruuda hoiab seitsme kiiruskatse järel neljandat kohta, kaotust klassi liidrile Jari Ketomaale on poolteist minutit.

Ralli üldseis reedese võistluspäeva järel: 1. Hirvonen 1:25.05,6, 2. Tänak +3,7, 3. Ogier +6,5, 4. Östberg + 25,6, 5. Sordo +25,7, 6. Neuville +42,0, 7. H.Solberg +1.42,3..., 14. Kruuda +5.17.

Laupäeval on Portugalis kavas taas kuus katset, millest esimene algab meie aja järgi kell 11:55. Pühapäeval sõidetakse kolm viimast kiiruskatset.

Neljapäeval algas Portugali pealinna Lissaboni tänavatel sõidetud 3,27 kilomeetrise publikukatsega hooaja neljas autoralli MM-etapp. Enne seda oli Lissaboni lähedal Estorilis võistluste pidulik avamine ja autogrammisessioon.

Tegu oli korrraliku sissejuhatusega enne kolme järgnevat päeva, kui ees ootavad Portugali ralli rasked kruusakatsed.

Ott Tänak ja Raigo Mõlder osalevad Portugali M-Sport meeskonna Ford Fiesta RS WRC autoga ja Lissaboni publikukatsel sõitsid nad välja seitsmenda aja, kaotust katse võitnud Volkswagen Motorsport meeskonnale Sebastien Ogier ja Julien Ingrassia oli 4,5 sekundit. „Esimene katse sai rahulikult kirja, tegin ise mõned pisivead ja auto oli pisut liiga pehme. Õige ralli hakkab homme (täna - toim.) ja siis näeme, mis päriselt saama hakkab. Olud on keerulised ja rehvivalik saab olema samuti keeruline,“ rääkis Tänak peale Lissaboni katset.