"On kahju, et raamatus on kirjutatud asjadest, mis oleks pidanud jääma siseasjadeks," lausus antidopingu liider Anders Solheim. "Paljude kirjutatud asjade vastu pole meil midagi, kuid on kohti, mis poleks trükki pidanud minema."

"Drange ülesanne oli minu juurde tulla kohe, kui midagi ebamäärast leidus. Vaatasime asjad üle ja kui oli põhjust prokuratuur kaasata, siis tegime seda. Kuid raamatus pole mingeid tõendeid dopingu kohta," lisas Solheim.

"Kui antidopingu puhul on keegi leidnud mingeid kahtlusi, siis oleks nad võinud nendega varem välja tulla, mitte kirjeldada juhtunut raamatus," kommenteeris tekkinud olukorda Norra suusamees Eldar Rönning väljaandele VG.

"Meid testitakse peaaegu kord nädalas ning kõigil võistlustel. Verenäite saavad kõik jälgida. Mul pole midagi peita ega karta. On hea, kui dopingukasutajad kätte saadakse," lisas Rönning.

Kuigi raamatus pole kirjas ühegi konkreetse sportlase nime, on meedia ning ühiskond pööranud pilgud just suusaalade suunas.

Norra suusakuulsus Marit Björgen pole veel raamatut lugenud, kuid tõdes, et kahtlustega tuleb sel spordialal alati vastamisi seista.

"Tippspordiga kaasnevad alati kahtlused. See on osa mängust ning midagi, millega peame elama. Kõige tähtsam on see, mida ise tead ja mille eest seisad. See on ainus, millele saad loota," lausus Björgen.

Norra suusakoondise peatreener Vidar Løfshus mõistab samuti, miks suusatajatele kahtluste korral esmalt pilk pööratakse.

"Veredopingu vari on juba pikalt kestvusalade sportlasi kimbutanud ja see ei ole kindlasti lõbus," tunnistas treener. "Minu jaoks on hetkel tegemist kõigest spekulatsioonidega."