"Võlaküsimusest ma praegu midagi ei räägi, kuni ei tule kompromissi ja Kübarat ei sunnita mulle vara tagastama. Siis räägime sportlastest," ütles endine arst.

"Minu viimane võimalus, et tütrele vara tagastataks, oli selle artikli avaldamine. Mina polnud algataja. Ajakirjanikud pöördusid minu poole."

42-aastane Margus Kübar, kes Bernatski väitel tema kaudu dopingut sportlastele vahendas, on endine Eesti odaviskaja. Tema 1991. aasta rekord 80.48 on Eesti kõigi aegade kümnes tulemus.

Rahavaidlus sai Bernatski versiooni järgi alguse sellest, et Bernatski palus Kübaralt laenu kasutütrele, kes vajas raha oma firma laiendamiseks. Kübara kaudu saadi 1,2 miljonit krooni laenu hoopis teistelt meestelt (Päevalehe loos nimetatud Margus M.-ilt ja Aavo K.-lt), kellega hiljem käidi aastaid mööda kohtuid. Kohtuvaidlus lõppes kompromissleppega, kuid Bernatski väitel see lepe kahjuks ei pidanud.

"Minu eesmärk on tagasi saada oma tütre vara, mis on umbes miljon eurot ja mille võtsid jõu ja ähvardustega Margus K. (Margus Kübar) kaasosalised. Tahan, et minu pere elaks koos Eestis, mitte aga ei peidaks end välismaal," ütles Bernatski tänases Päevalehe loos.

Jaga
Kommentaarid