Ecclestone`i arvates ebaõnnestus Alonso hooaja lõpp, sest ta mõtles liiga palju meeskonna vahetamisele, teatab autosport.com.

Kuigi Alonso lõpetas hooaja teisena, kaotas ta MM-tiitli võitnud Sebastian Vettelile viimase üheksa etapiga kokku koguni 116 punkti. Lisaks jäi hispaanlane hooaja lõpus viiel korral kvalifikatsioonis alla oma tiimikaaslasele, Felipe Massale.

"Olen Fernandos pisut pettunud, sest ma olen tema ja Ferrari suur toetaja," teatas Ecclestone. "Mulle tundub, et ta andis hooaja lõpus kõvasti tagasi, mis on kinnitus sellele, et ta mõtles tiimivahetusele."

Pärast suvist tüli Ferrari presidendi Luca di Montezemologa peeti Alonsot üheks põhikandidaadiks, kes võib siirduda Red Bulli.

Küsimusele, kas Alonso suur allajäämine Vettelile võis olla põhjustatud aeglasemast vormelist, ei osanud Ecclestone vastata. "Tõesti ei tea, kas Ferrari polnud konkurentsivõimeline Alonso tõttu või Alonso Ferrari tõttu. Kindel on, et Alonso väärib masinat, mis suudaks etappe võita. Ei oska öeda, kas Ferraril on selline masin."