Mängu kolmandal üleminutil sai Raio Piiroja punase kaardi ning minut hiljem realiseeris Robin van Persie hollandlaste penalti, lüües lõppskooriks 2:2.

143-kordne Eesti koondise internatsionaal ütles ETV spordiuudiste otsestuudios, et Piiroja ja van Persie võitlus Eesti karistusalas ei olnud viga ega penaltit väärt.

"Me ei andnud ise võitu käest, vaid ma leian, et see võeti meilt ära kohtuniku poolt. See oli puhas võitlus palli ja positsiooni pärast. Piiroja sai van Persie'le keha vahele ja lõi palli. Kohtunik eksis väga räigelt," ütles Kristal.

"Kuid hoolimata sellest, et võit käest läks, arvan, et meeleolud meeskonnas on positiivsed, sest ei ole just palju meeskondi, kes on hakkama saanud viigiga Hollandi vastu."

Eesti kaotas teisipäevase Ungari-mängu eel lisaks punase saanud Piirojale kaartide tõttu veel Hollandile kaks väravat löönud Konstantin Vassiljevi ning teise poolkaitsja Aleksandr Dmitrjevi. Kristal usub, et koondise peatreener Tarmo Rüütli lahendab olukorra ja leiab meestele väärilised asendused.

"Vassiljevit on muidugi keeruline asendada, sest tema mängu juhtimise oskus ja rünnakule minekud on meie meeskonnale väga tähtsad, aga asendama peab ja küllap leitakse talle asendus. Usun, et hoolimata sellest mängu lõpust minnakse Ungari vastu siiski positiivse emotsiooniga," lisas Kristal.