"Kui oled korra juba 13-ndaks tulnud, oleks narr öelda, et lähen esikahekümmet püüdma. Kuid see, mismoodi võistluspäeval kaardid välja jaotatakse, ei sõltu ainult minust," rääkis Albert täna Rademari Rattamaailmas pärast pressikonverentsi Delfile.

"Loodan teha sellise võistluse, millele tagasi vaadates ei saa ma endas urgitseda ja tõdeda, et oleksin suutnud rohkem. Kui suudan stardist finišini korralikult pingutada ning kui mingisugune minust mitte sõltuv asi võistluse pea peale keerab, kuid ma ikkagi ennast realiseerin, ei ole mul mingeid kahetsusi."

Koha Hawaii Ironmanil tagas Albert endale tänavu alles 28. juulil Zürichi triatlonil võidetud viienda kohaga. "Meie (Alberti ja treeneri Jüri Käeni - toim) ideaaleesmärk oli kvalifitseeruda juuni lõpuks, mis kahjuks viirushaiguse tõttu ebaõnnestus," ütles Albert, kuid lisas, et enda hetkevormi üle ta nuriseda ei saa.

Igapäevaselt Pääsküla rabas jooksmas käivat Albertit ootavad tugevate tuultega Hawaiil müstiliselt rasked ilmaolud: sooja on seal tavaliselt 30-35 kraadi, asfaltilt kütab sportlasi jooksudistantsil omakorda 50-kraadine kuumus. "Heal päeval võivad vulkaanide ümber pilved koguneda, mis varjutavad mingi osa sellest kiirteest, kus me jookseme, aga tavaliselt seda ei juhtu. Tuleb joosta maraton lauspäikeses."

Vaata videost, mida Albert tänavu oma poolehoidjatele sel raskel katsumusel lubab ning kuidas sealseid olusid kirjeldab!