Jalgpalliliidu info kohaselt pakkus Elvis Liivamägi meeskonnakaaslastele 6. juuli kohtumise kaotamise eest Levadiale raha. Kuna mäng jäeti pool tundi enne algust ära, siis jäi pettus toimumata. Delfi andmetel pidi pettuse kohaselt Kalev kaotama vähemalt kolme väravaga ning ise Levadia võrgu puhtaks jätma.

Distsiplinaarkomisjon tutvus põhjalikult kogu olemasoleva informatsiooniga ning tegi kindlaks, et Liivamägi on rikkunud jalgpalliliidu distsiplinaarmäärust, millega ta kahjustas raskelt ausameelsuse ja sportlikkuse põhimõtteid, teatas EJL pressiteates.

"Kõik mängijad, treenerid ja teised ametiisikud peavad hoiduma igasugusest käitumisest, mis kahjustab või võib kahjustada võistluste aususe põhimõtet ning kohustuvad tegema jalgpalliliiduga täielikku koostööd võitlemaks selliste tegude vastu. Mõistame aususe ja sportlikkuse põhimõtete rikkumise hukka ning näitame koos FIFA, UEFA ja teiste alaliitudega üles nulltolerantsi taoliste tegude suhtes," seisab distsiplinaarkomisjoni avalduses.

Jalgpalliliit jätkab antud teemaga seotud distsiplinaarmenetlust ning lähinädalatel on oodata sellega seoses uut informatsiooni.

Pressikonverentsil rääkis EJL-i president Aivar Pohlak, et kahtlustavate ring on suurem, kui seni ajakirjanduses avaldatud ning organiseerijate ring ulatub ka välismaale. Elvis Liivamägi on käinud ka alaliidu vastava uurimiskomisjoni ees ütlusi andmas ning oma süüd eitanud. "Elvis Liivamägi ise eitas kõike ning süüdistas hoopis teisi," ütles Pohlak.

Jalgpalliliidu president lisas, et tegu oli EJL-i ajaloos esimese korraga, kui mäng on sellisel moel, nagu seda 6. juulil Kadriorus tehtud, ära jäetud, mis tähendab seda, et alaliit oli sajaprotsendiliselt kihvleopettuse toimumises veendunud.

Pohlaku sõnul oli juhtumis oluliseid tunnistajaid, mille põhjal sai Liivamäe süüdi tunnistada, viis. Nimeliselt mõistagi tunnistajatega välja tulla ei taheta. "Ütleme, et need on tunnistajad A, B, C, D, E," ütles Pohlak vaid.

Veel ütles Pohlak, et sisuliselt tähendab Liivamäele määratud "tähtajatu keeld" eluagset keeldu, kuid kuna juhtumis võivad ilmneda uued asjaolud, siis säilib variant, et noortekoondislase keeldu tulevikus kergendatakse. Siiski ei laiene hetkel jalgpallis tegutsemise keeld välismaale, kuid kui UEFA ja FIFA võtavad selle juhtumi samuti käsile, võib õige pea olla Liivamäel ka rahvusvaheline mängukeeld.

Eellugu:

Tallinna Kalev eemaldas seoses 6. juulil lahvatanud kihlveoskandaaliga klubist U-21 koondise kaitsja Elvis Liivamägi ja äärekaitsja Sander Karu.

21-aastane Liivamägi kuulub Martin Reimi juhendatavasse U-21 koondisesse, 20-aastane Karu mängis enamasti Kalevi duubelmeeskonnas, kuid on mänguminuteid saanud ka esindusmeeskonnas.

"Kahjuks on meil väga tugevad tunnistused, et nad osalesid tulemusega manipuleerimises, pakkudes oma võistkonnakaaslastele raha," rääkis Delfile ja Eesti Päevalehele Kalevi klubi president Raimo Nõu.