Eestis päris uusi kiiruskatseid, kus varem keegi võistelnud pole, sageli rallidel ette ei tule, Grossi Toidukaubad Viru ralli pakub aga sõitjatele välja just ühe sellise katse,mis algab Ida-Virumaal, Sonda vallas ja lõppeb Lääne-Virumaal, Viru-Nigula vallas.

Rajameister Imre Saks kinnitab, et antud kiiruskatse pole olnud varem ühegi ralli katsete hulgas. Teiselt poolt on Grossi Toidukaubad Viru ralli kavas nö Viru ralli klassikuid nagu näiteks reede õhtul sõidetav Rakvere linnakatse, Kehala Ring ja palju muudki. Sarnaselt eelmise aastaga on Grossi Toidukaubad Viru ralli katsetel asfaldi osakaal tavalisest Eesti rallist suurem. Täpsemalt öeldes 36,2 % pea 110 katsekilomeetrist. Võib-olla maksab siin põhjust otsida rajameister Imre Saksa rallikrossi taustast, kus samuti sõidetakse nii kruusal kui asfaldil? Kindlasti on see aga Viru ralli sõitjatele parajaks väljakutseks, kihutada aeg-ajalt kruusarehvidega asfaldil.

Laupäeval, 6. juulil on Grossi Toidukaubad Viru ralli südameks taas Kehala Ring, mida läbitakse erinevate kiiruskatsete jooksul kolm korda. Kohapeal on pealtvaatajatele toitlustus ja ideaalsed vaatamiskohad, korraga on võimalik Kehala rajal sõitmas näha lausa kolme-nelja autot. Kellel aga soovi, võib leida endale sobiva vaatamiskoha ka teistelt kiiruskatsetelt.

Grossi Toidukaubad Viru ralli eelregistreerimine käib täie hooga, hetke seisuga on kirjas teiste hulgas Georg Gross Ford Focus WRC autol, Ott Tänak N-rühma Subarul, eelmise aasta Grossi Toidukaubad Viru ralli võitja Rainer Aus ja paljud teised.

Grossi Toidukaubad Viru ralli sõidetakse 5.-6. juulil Lääne-ja Ida-Virumaal, kokku läbitakse rallil 11 kiiruskatset kogupikkusega 109,85 kilomeetrit.