“Aasia meistrivõistlused on maailmas korraldatavatest võistlussarjadest esikolmes ja see võit on Eestile ja loomulikult Kristiinile väga suur au ning tunnustus” kommenteerib Kerli Otti Eesti Lohesurfiliidust.

Kiteboard Tour Asia (KTA) sarjas toimub vabastiili arvestuses sel aastal neli etappi, millest on peetud kolm. Sarja üldvõitja selgub viimase etapi järel, kui iga võistleja halvim võistlustulemus on maha arvestatud. “Põhimõtteliselt pole Kristiini vastu sel aastal enam kellegil võimalust”, sõnab Otti.

Võistlussarjas osaleb kokku pea 80 lohelaudurit üle kogu maailma. Naiste vabastiili arvestuses on hetkel osalejaid 16.

KTA esimene etapp toimus 20.-24. veebruaril Indoneesias, kus Kristiin tegi ilusa etteasta ja tuli teisele kohale, jäädes napilt alla Victoria Soloveykinale (Venemaa). Tuuri teisel etapil, mis toimus 13.-17. märtsil Tais, suutis Kristiin vaatamata keerulistele võistlustingimustele seljatada oma vastased, kelleks olid Estefania Rosa (Brasiilia) ja Aya Oshoma (Jaapan).

Sarja kolmas etapp, toimus 26.-30. märtsil Filipiinidel, Boracay saarel, kus Kristiin hooaja võistlusteks peamiselt valmistus. Kristiini ei takistanud miski ja koos etapivõiduga jäi ta kogu sarja endiselt juhtima.

"Ma olen väga õnnelik oma võidu üle. Olen sellel aastal kõvasti vaeva näinud selles suunas ning olen väga rahul oma tulemusega. Tahan tänada oma sponsoreid ja kõiki, kes mulle on kaasa elanud. Loodan, et saan kaasa teha ka viimase peatuse Hiinas. Suvel plaanin osaleda Euroopa meistrivõistlusetel ning osadel maailma karika etappidel,” sõnas Kristiin.