Võistlus peetakse kahes vanuseklassis - täiskasvanud ja noorsugu (U23) -, ning eraldi meeste ja naiste arvestuses. Igal alal esindab riiki üks sportlane. Eesti koondis on väljas kahe võistkonnaga – parimate kohtade nimel asuvad eestlased võistlustulle nii meeste kui ka noorsoo naiste arvestuses.

Eestit esindavad odaviskaja Risto Mätas, kuulitõukaja Raigo Toompuu, kettaheitja Martin Kupper ning vasaraheitja Martin Lehemets. Alla 23-aastaste arvestuses on Eesti eest väljas kettaheitja Kätlin Tõllasson, vasaraheitja Ksenia Safonova ning odaviskes ja kuulitõukes võisteb Linda Treiel. Kettaheitja Priidu Niit osaleb Castellonis individuaalarvestuses.

Kolmeteistkümnendat korda toimuvatel Euroopa talvistel heidete karikavõistlustel on tuntumatest Euroopa kergejõustiklastest võistlemas ka kettaheitjad Virgilijus Alekna, Yennifer Frank Casañas ja Eric Cadée, vasaraheitja Krisztian Pars, kuulitõukaja Jevgenija Kolodko ning odaviskajad Maria Abakumova, Valeri Jordan ja Dmitri Tarabin.

Võistluste ajakava ning hiljem ka tulemused leiab võistluste kodulehelt - http://www.rfea.es/competi/2013_ECPWT_Castellon/eng_timetable.htm