Vaatamata üsna sügiseseks kiskuvale õhutemperatuurile oli ilm täna veel mõnusalt päikesepaisteline, kuid tuul nõrgapoolne ja keerutav. Kui pärastlõunal toimunud regati avasõit möödus veel suhteliselt heades oludes, siis teise võistlussõidu said vaibuvate tuuleolude tõttu kirja vaid veidi varem startinud Techno 293 klassi purjelaudurid ning 470 paadiklass. Ülejäänud klassides on sõite seega hetkeseisuga peetud vaid üks.

Laser Standard klassi 14 võistleja seas on esikohta hoidmas Karl-Martin Rammo (ROPK/TJK) soomlase Mattias Lindforsi ning Kaarel Kruusmägi (SMS) ees.

Deniss Karpak (Karpak ST) on liidriks Finn klassis, järgnemas Martti Kinkar (ROPK) ja Lauri Väinsalu (ROPK). Finnil võistleb Tallinna Nädala regatil 7 meest.

29er klassis ületasid esimesena finišiliini vennad Juuso ja Henri Roihu (TJK). Teiseks on platseerunud Georg Haud ja Jaan Erik Pihel (ROPK) ning kolmandana lõpetasid 8 paatkonna konkurentsis tänase sõidu Kristo Õunap ja Kevin Grass (SMS).

Õed Marjaliisa ja Elise Umb (PSS Maru) võitsid täna 470 klassis mõlemad sõidud ning on seega ka 6 paatkonna seas liidriks. Teist kohta hoiavad soomlannad Rosa Lindqvist ja Annina Takala ning kolmandad on Alari Lagle ja Martin Kaal (ROPK).

Katamaraaniklassis F-18 on hetkeseisuga esikohal Andres Laul ja Ain Roosma (EKL) Uku Kuuski ja Aivar Soo (HPSK) ning Jüri ja Margit Saarnaki (EKL) ees. Klassis võistleb 8 paati.

Noorte purjelaual Techno 293 on alla 15 aastaste seas liidriks Karl Gregor Baumann (NYC), kellele järgneb klubikaaslane Arto Pihlapuu. Kolmas on kahe sõidu kokkuvõttes Alfred Kalm (BTPLK). Alla 17 aastaste hulgas hoiab esimest positsiooni Keit Järve (NYC) Rainer Kasekivi (BTPLK) ja Hendrik Ploomi (NYC) ees. Mõlemas arvestuses võistleb 5 surfarit.

Laupäeval ja pühapäeval on regati raames kavas ka lohesurfi rajasõidu demovõistlus.

Tallinna Nädala regati korraldab Eesti 470 Klassiliit koostöös Eesti Jahtklubide Liiduga. Laupäeval on sõidud planeeritud algusega kell 12 ning pühapäeval kell 11. Võistlusseeria jooksul plaanitakse kõigis klassides pidada 8 võistlussõitu.

Tallinna Nädala purjeregati näol on tegemist pikaajaliste ajalooliste traditsioonidega võistlusega. Regatt toimus mitmeid aastaid suure rahvusvahelise võistlusena juba Teise maailmasõja eelses Eesti Vabariigis. Nõukogude ajal oli suurimaks Tallinnas peetud iga-aastaseks regatiks Balti regatt. 1991. aastast alates on regatti peetud iga-aastaselt algul Tallinna 470 Regati nime all, hiljem alates 2005. aastast Tallinna Nädala regatina. Mitmetel aastatel on Tallinna Nädala regatt olnud suurim Tallinnas peetud regatt, kus osalenud ka arvukalt purjetajaid meie naaberriikidest.

JL Olümpiapurjetamise Eesti Karikas koosneb kokku seitsmest regatist noorte- ja olümpiaklassidele. Eesti Karikas algas 25.-27. mail Roomassaares Saaremaa Merispordi Seltsi regatiga. Teiseks etapiks olid 15.-17. juunil Tallinnas aset leidnud Kalevi Jahtklubi meistrivõistlused, kolmandaks aga samuti Tallinnas toimunud Spinnakeri regatt 6.-8. juulil. Neljas osavõistlus sõideti 24.-26. augustil Roomassaares Saaremaa karikavõistlustel ja viies 31. augustist 2. septembrini Lohusalus Tallinna Jahtklubi karikavõistluste raames. Eelviimaseks etapiks oli 14.-16. septembril peetud Pärnu Sügisregatt ning viimaseks 21.-23. septembril aset leidev Tallinna Nädala regatt. Noorimate klass Optimist võistles kokku neljal regatil, teistes klassides peetakse kolm regatti. Kõigis klassides lähevad võistlussarja üldkokkuvõttes arvesse kolm paremat regatitulemust.

Eesti Jahtklubide Liitu toetavad Tallinna Sadam, Starter, Vopak E.O.S., Eesti Loots, Matek, LTT, Marinepool, NG Investeeringud ja Planestar.