Lohusalus algas vihmasadu kella 11 paiku ehk samal ajal kui purjetajad merele läksid. Sadu oli tihe, nähtavus oli halb ja vihmapiisad segasid vastutuule suunas tuule jälgimist. Hommikul oli täna tuult 6-7 m/s, päeva jooksul tuul tugevnes ja puhus kolmanda sõidu ajal juba pagidega kuni 10 m/s. Idakaartest puhunud tuul tähendas Lohusalu jaoks maatuult, mis oli pagiline ja suunalt muutlik. Tuul oli seega huvitav ja kõigil olid muutlikes oludes peetud sõitudes omad võidu ja kaotuse momendid. Võistlussõitude korraldus merel sujus täna hästi ja purjetajad olid peale kolme peetud sõitu juba kella 15 ajal kaldal tagasi, samal ajal andis ka vihm kenasti järele.

Finn klassis võitis täna taas kindlalt kõik sõidud Deniss Karpak (S4G KST), teisele kohale tõusis täna kolm korda teisena lõpetanud Lauri Väinsalu (ROPK) ja punktiga jääb temast maha Martti Kinkar (ROPK). Finne võistleb kokku neli paati.

Laser Standard klassis hõivas täna esikoha kolmel korral sõiduvõiduni jõudnud Karl-Martin Rammo, teisel kohal on Alex Mills Barton Suurbritanniast ja kolmandal Argo Vooremaa (KJK). Lasereid on stardis kokku 11 paati.

Laser Radial klassis jätkab esikohal Anna Pohlak (TJK), teiseks tõusis Mihkel Väli (ROPK) ja kolmandal kohal on Anne-Mari Luik (ROPK). Laser Radial klassi paate on regatil kokku 21.

Nelja võistlejaga 470 klassis on hetkel esikohal täna kolm esikohta noppinud õdede Marjaliisa ja Elise Umbi paatkond (PSS Maru), teisel kohal on soomlaste paatkond Miikka Nikkilä, Leo Tykkyläinen (TPS/EPS) ning ka kolmas koht kuulub meie põhjanaabritele Rosa Lindqvistile ja Annina Takalale (MP/ESS/HSK).

Kõige rohkema osavõtjate arvuga Optimist klassis (66 võistlejat) jätkab võidukursil Keith Luur (PJK). Tema järel teisel kohal paikneb Markus Lilienthal (ROPK) ning kolmas on Läti purjetaja Roberts Janis Vancovics (RYC). Tüdrukute arvestuses tõusis täna liidripositsioonile Mari-Ann Raud (TJK). Optimisti tüdrukuid on regatil kokku 10.

Zoom8 klassis jätkab liidrikohal värske maailma hõbe Juuso Roihu (TJK). Teisele kohale tõusis tänase kolme sõiduvõiduga Ardo Hansalu (SMS) ning kolmas on Sander Puppart (SMS). Tüdrukute seas tõusis täna parimaks Mari Põldmaa (TJK). Zoom8 klassis osaleb regatil 32 noorsportlast, nende seas 13 tüdrukut.

Laser 4,7 klassis tüürib kindla regativõidu poole Kristo Õunap (SMS), kes võitis täna kõik kolm sõitu. Talle järgnevad Hardo Niit (SMS) ja Kristo Gorbunov (ROPK). Parima tüdrukuna on Maris Seersantil (TJK) võrdne arv punkte kolmanda koha omanikuga. Laser 4,7 võistleb 13 paati.

RS:X U19 klassis juhib Betti Vainküla (Extreme Sport/NYC) Andreas Remmeli (NYCS) ja Alvar Viina (Dago) ees.

Techno 293 U15 klassis on parim Alfred Kalm, teisel kohal on Aarto Pihlapuu ning kolmas on Marcus Pertelson (kõik TBPLK).

Techno 293 U17 on kõige rohkema osalejate arvuga purjelauaklass, kus võistleb 7 purjelaudurit. Liidrikohale tõusis täna Priit Kivisilla (Dago), teisel kohal on Keit Järve (NYCS) ja kolmas Lise Anette Vaher (Tartu KJK).

Sõidud jätkuvad homme kell 11, oodata on tugevat läänetuult ja suuri laineid.

Regati kodulehekülg: http://tjk.ee/index.php?lang=et&page_id=124

EJL Olümpiapurjetamise Eesti Karikas koosneb kokku seitsmest regatist noorte- ja olümpiaklassidele. Eesti Karikas algas 25.-27. mail Roomassaares Saaremaa Merispordi Seltsi regatiga. Teiseks etapiks olid 15.-17. juunil Tallinnas aset leidnud Kalevi Jahtklubi meistrivõistlused, kolmandaks aga samuti Tallinnas toimunud Spinnakeri regatt 6.-8. juulil. Neljas etap sõideti 24.-26. augustil Roomassaares Saaremaa karikavõistlustel ja viies 31. augustist 2. septembrini kestval Tallinna Jahtklubi karikavõistlustel. Eelviimaseks etapiks on 14.-16. septembril peetav Pärnu Sügisregatt ning viimaseks 21.-23. septembril aset leidev Tallinna Nädala regatt. Noorimate klass Optimist võistleb kokku neljal regatil, teistes klassides peetakse kolm regatti. Kõigis klassides lähevad võistlussarja üldkokkuvõttes arvesse kolm paremat regatitulemust.