Juba kolmandat aastat toimuva ürituse avas Keila SOS Lasteküla jalgpalliväljakul Raio Piiroja Eesti jalgpallikoondisest ning sellel osales 100 12-14 aastast last erinevatest lastekodudest üle Eesti. Kokku võistles turniiril 12 võistkonda kahes erinevas vanusegrupis - karika viis koju Narva-Jõesuu ja Põltsamaa lastekodulaste ühendmeeskond, teisele kohale tuli Keila SOS Lasteküla võistkond ning kolmandale ainus välisvõistkond, mis koosnes Leedu lastekodulastest.

MTG United for Peace Cup Eesti 2012 jalgpalliturniiril leidsid lisaks jalgpalli mängimisele aset ka erinevad põnevad mängulised tegevused ning meelelahutust jagus nii osalejatele kui pealtvaatajatele. Näiteks toimus turniiri raames Tähtede Mäng, kus laste vastu mängis teiste seas Mart Poom, aga ka mitmed jalgpalliklubi Nõmme Kalju jalgpallurid.

“Kõik Eesti jalgpalliturniiril mängivad võistkonnad said võimaluse osaleda esmakordselt Eestis ka Tolerantsuse Koolis, mille eesmärk on aidata noortel jalgpalluritel mõista kõiki olulisi väärtuseid, mida MTG United for Peace üritus endas kannab – rahu, austus ja tolerantsus,” ütles Viasat Eesti turundusjuht Mari Villem ning lisas “Kooli eesmärk on suunata noori neid väärtusi kasutama nii väljakul jalgpalli mängides kui ka elus üleüldiselt. “
MTG United for Peace Cup finaalmängud Oslos toimuvad samal ajal, kui kuulutatakse välja Nobeli rahupreemia võitja. Lisaks ajaloolise sündmuse juures tunnistajateks olemisele saavad kõik võistlejad osaleda interaktiivses Tolerantsuse Koolis, mis toimub Nobeli rahupreemia keskuses.

Finaalmängud koosnevad rahvusvahelisest turniirist, kus teineteise vastu võistlevad kõikide riikide võitja-meeskonnad ning toimub ka segaturniir, mis on kindlasti üks põnevamaid osasid finaalmängudest. Segaturniir tähendab seda, et loositakse erinevate riikide meeskondadest mängijad ning moodustatakse mitu rahvusvahelist võistkonda. Ainuke keel, mida on vaja rääkida, on jalgpallikeel.
MTG United for Peace finaalmängudel on palju toetajaid, näiteks Rahusaadikud – endised jalgpallitähed, keda ühendab kirg nii jalgpalli kui rahu vastu. Rahusaadikud osalevad samuti finaalmängudel, et nii noorte mänge vaadata kui ka ise Tähtede Mängus mängida.