Noormeeste arvestuses on kogu võistluse jooksul näidanud tugevat ning püsivat taset poolakas Pawel Tarnowski (POL 182). Hetke liider on seadnud endale väga kõrged standardid, mille tulemusel on paremuselt teisel mehel Kirean Martin`il (GBR 926) ning kolmanda koha omanikul Mattia Camboni`l (ITA 88) homsete medalisõitude päeval tükk tegemist et järjestust mingil moel parandada. Suurem võimalus seda teha on Martin´il (vahe esimese ja teise koha vahel on 7 punkti).

Tänasel eelviimasel võistluspäeval suutis neidude arvestuses teha tõeliselt korralikud sõidud Saskia Sills (GBR 956) – esimese sõidu võit ning teise ja kolmanda sõidu teine tulemus tagab noorele purjelaudurile homsete viimaste sõitude eel rahulolu - seljatatud on seni kolmandat kohta hoidnud poolakas Basia Dmuchowska (POL 118). Vahe on küll minimaalne ehk 1 punkt, ent siiski.

Neidude liider Veronica Fanciulli (ITA 82) ja teise koha omanik Neomi Cohen (ISR 7) eelviimase päeva sõitusid päris 100% ei valitsenud. Vastupidi, mõlema naise arvele kirjutati protokollides seni kõige tagasihoidlikumad tulemused – Cohen kolmandas sõidus kaheksas ning Fanciulli päeva esimeses sõidus kolmas. Võistluste üldkokkuvõttes on Fanciulli siiski esimesel kohal, tema järel Cohen teisel ja esikolmikus uue tulijana Sills kolmandal kohal.

NeilPryde RS:X purjelauaklassi Euroopa noorte meistrivõistlused jätkuvad juba homme, 7. juulil. Viimase võistluspäeva medalisõidu start antakse kell 11:00 ning kell 20:00 õhtul toimub pidulik auhinnatseremoonia.