Sportliku päeva juhatas sisse ERGO lasteolümpia, kus üle 300 lapse osales jooksuvõistlusel ja mängis erinevaid sportlikke mänge.

Täpselt südapäeval lähetas Tartu linnapea Urmas Kruuse Kroonuaia sillalt tuhatkond jooksusõpra ja kepikõndijat 10 km pikkusele Olümpiajooksu rajale. Teisel kilomeetril asunud Silberauto vahefinišisse jõudis kõige kiiremini Sergei Tšerepannikov Stamina Arcotranspordi meestiimist. Edasi juhtis võistlust kuni viimase kilomeetrini Viljar Vallimäe Maratonitiimist, kes aga lõpuheitluses ei suutnud Tšerepannikovi spurdile vastata. PAF Tartu Olümpiajooksu võit kuulus Tšerepannikovile ajaga 30 minutit ja 59 sekundit, teise koha võitis Vallimäe (31.01) ja kolmanda Taivo Püi Maratonitiimist (31.56).

Naiste seas võttis võidu Londoni olümpiamängudeks valmistuv Evelin Talts Stamina Arcotranspordi naistiimist, ajaga 36 minutit ja 51 sekundit, edestades Egle Mätast Tartu Ülikoolist (37.05) ja oma klubikaaslast Olga Andrejevat (37.23).

Osalenud neljaliikmeliste tiimide vahel loositi Olümpiajooksu peasponsori PAFi poolt välja reis Ahvenamaale, mille võitis võistkond Elva Nelik.

PAF Tartu Olümpiajooksul osalejatele ja pealtvaatajatele jätkus lisaks sportimisele ja kaasaelamisele põnevat tegevust ka võistluskeskuses Tartu Ülikooli Spordihoone juures. Sportlandi telgist oli võimalik tutvuda Eesti olümpiakoondise uhiuue riietusega. Nike telgis sai testida jooksujalatseid ja küsida nõu oma ala spetsialistidelt. Avatud oli ERGO kindlustustelk ning sai soodsalt registreerida mitmetele rahvaspordivõistlustele. Kohaletulnute meelt lahutas ansambel Justament.

Eesti Linnajooksude sarja järgmine osavõistlus toimub juba 8. juunil Rakveres, kui toimub Lääne-Virumaa suurim rahvaspordisündmus Eesti Ööjooks.