2000.-2004. aastani Eesti koondist ja FC Florat juhendanud hollandlane Arno Pijpers toodi Eesti Jalgpali Liitu detsembris tehniliseks direktoriks ning eelmisel nädalal teatati, et ta võtab koha sisse ka EM-finaalturniiriks U-19 jalgpallikoondise treenerina.

"Pijpersi tulek oli minu jaoks positiivne käik. Kui ma sain teada, et ta tuleb, siis ma natuke aega mõtlesin, mis see endaga kaasa toob. Lõpuks sain aru, et seda ongi vaja, seda autoriteeti, kes seoks kõik treenerid omavahel ära ja suudaks panna kõiki koos mõtlema ja leida suunad, mida on vaja tähtsustada. Siiani käisid asjad tihtipeale nii, et kõik ajasid oma asju omaette ja kui tekkis probleem, siis järgmine instants oli Pohlak. Aga ega siis president ei pea nende tehniliste asjadega tegelema. Arno autoriteeti ja kogemust oli meile vaja. Suurepärane otsus, et ta tuli," lausus Rüütli, kes peab positiivseks ka Pijpersi asumist U-19 peatreeneri kohale.

"Et ta nõustus võtma endale U-19 koondise, on jällegi abiks. Tema know-how, kogemused-teadmised sellel finaalturniiril on igati vajalikud."