Päev oli tuuleolude poolest keeruline. Lõunani puhus muutlik, keerutav ja pagiline maatuul 4-8 m/s, kella 14 ajal aga keeras tuul suunalt mere poole, stabiliseerus ning tugevnes kiiruseni 7-10 m/s.

Karl-Martin Rammo (Rein Ottosoni Purjespordikool/Tallinna Jahtklubi) näitas teisel võistluspäeval tublit minekut: „Olin täna tunduvalt parem kui eile. Esimene sõit oli hommikupoolses vaiksemas tuules - 3-5 m/s, ning start ja esimene krüss ei õnnestunud mul piisavalt hästi, olin esimeses märgis neljandas kümnes. Siis aga võtsin end kokku, tegin korralikku ja veatut sõitu ning võitlesin end finišiks 17ndaks. Teises sõidus oli tuult juba 8-10 m/s ning mul läks algusest peale väga hästi, sõitsin stabiilselt esikümnes ning lõpetasin seitsmendana.“ Seni peetud nelja sõidu kokkuvõttes on sportlane tõusnud avapäeva järgselt 36. kohale.

Ka Argo Vooremaa (ESS Kalev Jahtklubi) oli täna paremas hoos, lõpetades sõidud oma kvalifikatsioonigrupis 6. ja 28. kohaga. Sportlane on päeva esimese sõiduga ülimalt rahul: „Sõit oli küll väga raske, kuna tuul keerutas ja muutus pidevalt, kuid tegin korraliku stardi ja sõitsin pilvede järgi. Nagu finišikohastki näha, läks mul tuule lugemine täppi. Teises sõidus aga juhtus nii, et ma ei märganud piisavalt kiiresti rooli taha takerdunud vetikaid ja olin üleval märgis tagantpoolt neljas. Kui rohu küljest ära sain, suutsin tasapisi tõusma hakata.“ Vooremaa on kerkinud 147 mehe seas 26 koha võrra ehk 69ndaks. Juhtpositsiooni on haaranud austraallane Tom Slingsby.

RS:X meeste purjelaual jätkas Johannes Ahun (Noblessneri Jahtklubi) finišitulemustega kolmandas kümnes, saades oma fliidis kirja kohad 22 ja 30, mis kokkuvõttes annavad hetkel 90 võistleja konkurentsis 52. asetuse. Henri Kaar (Team Extreme) lisas oma tulemusseeriasse resultaadid 37 ja 31 ning on 62. kohal. Kevin Jakobson (Noblessneri JK) on tänaste 25. ja 31. finišikoha toonud sõitudega tõusnud 68ndaks. Esikohta hoiab Iisraeli purjelaudur Nimrod Mashiah.

49er'il finišeerisid Tõnis Haavel ja Lenart Kivistik (Noblessneri JK) täna oma laevastiku 27., 22. ja 26. tulemusega, mis annavad hetkeseisuga 50. positsiooni. „Meie sõidud olid hommikupoolses muutlikus ja üsna vaikses tuules. Krüsse purjetasime väga hästi, olime esimese 15 paadi hulgas, kuid taganttuules sõitsime tuuleaukudesse, ei leidnud head kiirust ja kaotasime kohti. Nii tulidki finiširesultaadid kolmandas kümnes,“ kommenteeris paatkond oma sõite. 67 meeskonna hulgas juhivad taanlased Peter Kruger Andersen ja Nicolai Thorsell.

Alar Volmer ja Mihkel Kosk teenisid Star klassi kolmandal võistluspäeval välja 27nda ja 28nda tulemuse ning on kuue sõidu kokkuvõttes 37. kohal. Esikohal on Brasiilia meeskond Robert Scheidt – Bruno Prada.

RS:X meeste ja 49er klassid on kvalifikatsioonisõitudes jagatud kahte ning Laser klass kolme eraldi startivasse võimalikult võrdse suurusega laevastikku. Kvalifikatsiooni lõpptulemus määrab võistlejate finaalikoha kas kuld-, hõbe- või pronksfliidis. Finaal lõppeb laupäeval ning pühapäeval võistlevad iga klassi kümme parimat topeltpunktid andvas medalisõidus. Väiksema võistlevate paatide arvuga Star klass purjetab ühe grupina ning seilab medalisõidu laupäeval.

Perth 2011 MM-i kodulehekülg: http://www.perth2011.com/

Eesti Purjetamiskoondist toetavad Tallinna Sadam, Starter, Vopak E.O.S., Marinepool, LTT, Eesti Loots, Matek, LHV ja Planestar.