Norra maksuamet hindab Piiroja maksmata maksude suuruseks 1 004 172 Norra krooni. Lisaks varade arestimisele tuleb eestlasel maksta 2150 krooni suurune summa menetluskulude katteks.

2007. aastal Fredrikstadiga lepingut pikendades väitis Piiroja, et tema aastapalk on 600 000 Norra krooni, kuid klubi olevat maksuameti andmetel Piiroja agentuurile üle kandnud miljon Norra krooni, mis olevat olnud mõeldud uute andekate mängijate otsimiseks Balti riikidest. Sellest samast summast hakati aga FC Flora kaudu Piirojale igakuiselt stipendiume väljastama.

Olgu siinkohal märgitud, et agentuuri Sport & Net Grupp eestvedajad on Tarmo Lehiste ja Aivar Pohlak, kellest viimane juhib ka Flora jalgpalliklubi.

“Mõistagi on kummaline, kui inimese vara arestitakse ilma teda sellest
teavitamata ja nii see tõepoolest ka oli," ütles Pohlak Delfile. "Norra
maksuamet soovib Raiot täiendavalt maksustada ja siin saab olla ainult
üks käitumine – vaadata olukord üle ja vaielda, kui on argumente; kui
argumente ei ole või jäädakse vaidluses alla, siis maksta nõutu ära.
Erinevate riikide maksuseaduste koostoimimine on keeruline lugu ja ma ei
oska hinnata, milline võib olla lõpptulemus. Kindlasti aitame Raiot
selles olukorras kõikides tähendustes ja tunneme kaasvastutust, teisiti
ei oleks ju võimalikki. Praegu üritatakse maksustada Piiroja
väljaspool Norrat saadud sissetulekut kui fakti, sest Norra maksuamet on öelnud, et Fredrikstadi klubi pole midagi valesti teinud, aga vaevalt, et
ühegi organisatsiooni töötajal õnnestuks organisatsiooni teadmata maksudest kõrvale hiilida."

"Mis puudutab Fredrikstadi klubile tehtud tööd FC Flora või õigemini FC Flora ülalpidamiseks raha teeniva äriühingu poolt, siis tema on andnud oma parima ja saatnud Norra klubisse informatsiooni kõigist olulistest mängijatest, kes asuvad regioonis mille eest vastutame ja klubis on ainuüksi eestlasi proovitreeningutel käinud mitu, peast mäletan Allast ja Sidorenkovi, paraku ei saa me kuidagi olla süüdi selles, et klubi neist kedagi endale ei saanud või ei tahtnud mängima võtta,” lisas Pohlak.

Aftenpostenile antud intervjuus eitab nüüd juba Hollandi klubis Vitesse mängiv Piiroja oma süüd ning ütleb, et asja peaksid kohtus klaarima Fredrikstad, tema agentuur ning FC Flora. „Mina ei pea sellega tegelema ega ole ka kaasusega kursis. See saaga on mind juba kaua taga ajanud, kuid ma pole midagi valesti teinud,” lisas Piiroja.