61 lööki teinud austerlaste edu teisel kohal oleva Hollandi meeskonna ees on kaks lööki, kolmandale kohale tõusnud Portugal jääb liidrist maha nelja löögiga. Eesti võistkonnale oli turniiri kolmas päev siiani edukaim ning agressiivse mänguga kerkiti üheksandale kohale.

Eestit esindavad Mark Suursalu ja Egert Põldma, kes lõpetasid päeva 65 löögiga, tundsid korralikust tulemusest rõõmu. „Täna mängisime küllaltki stabiilselt, mängupilt oli juba päris ilus,“ sõnas Suursalu. „Me ei näidanud veel oma parimat mängu, ent üldiselt võib tulemusega rahule jääda,“ lisas Põldma.

„Suutsime tänasega kõrgete kohtade konkurentsi tagasi tõusta, homme peab sama taset hoidma, et positsiooni veelgi parandada. Nagu eilne näitas, siis foresomes formaat on keeruline – eksimuste korral on väga raske lööke tagasi saada, kordades lihtsam on neid ära anda,“ lausus Suursalu.

„Alla me kindlasti ei anna, võitleme lõpuni ja loodame üldarvestuses veel tõusta. Läheme viimasele võistluspäevale optimistlikult vastu,“ kinnitas Põldma.

Liiderduo, austerlased Roland Steiner ja Florian Prägant olid kolmanda päeva tulemustega äärmiselt rahul. „Täna oli meie jaoks väga hea päev, toimisime tiimina suurepäraselt. Vastupidiselt eilsele olime greenil täpsed, isegi pikematel löökidel,“ sõnas Steiner.

Austerlastega võrdselt 61 löögiga läbis raja Portugali vendadepaar, kes suurepärase tulemusega tõusis eilselt seitsmendalt kohalt kolmandaks.

Omega Mission Hills World Cup nime kandev golfi riikidevaheline MM on üks prestiižsemaid golfivõistlusi ning selle Eestis toimuv kvalifikatsioon kõrgetasemelisim turniir regioonis. Võistkondlikul turniiril osalevad Jõelähtmel 11 riigi parimad mängijad, kellest edasipääsu novembris Hiinas toimuvale World Cupi finaalile tagavad esimesed kolm võistkonda. Lisaks Jõelähtmele toimuvad kvalifikatsioonvõistlused ka Malaisias ja Venezuelas.

Hiinas 24.-27. novembrini peetava Omega Mission Hills World Cupi finaali auhinnafond on üle 5,2 miljoni euro, millest võitjameeskond teenib üle 1,6 miljoni euro.