Neljandal kohal paiknev Kalev kohtub kolmandat kohta hoidva Kaljuga kell 17.00 Sillamäe Kalevi kunstmuruväljakul.

Pärast viite kaotatud mängu kaks võitu teeninud neljandal kohal asuvat Kalevit ja kolmandal real olevat Kaljut lahutab hetkel neli punkti. Võõrustajate võidu korral kahaneks see minimaalseks.

Korra on Kalev Kaljut juba võitnud, kui esimeses omavahelises mängus olid sillamäelased paremad 2:1. Seni on see Kalevi jaoks ka ainsaks võiduks esiviisiku meeskondade üle. Kahel korral on alla jäädud Transile ja Levadiale, Floraga mängiti 2:2 viiki.

“Meil oli raske mängude graafik ja mäng Nõmme Kaljuga on viimane selles graafikus,” sõnas Kalevi peatreener Vladimir Kazatšonok. “Pärast seda mängu saavad mängijad väikse puhkuse ja sellepärast on kõik motiveeritud positiivsel lainel seda rasket seeriat lõpetama. Seda enam, et Kalju on meile printsipiaalne vastane.”

Ründaja Aleksandr Nikulin lisas: "Ootame ilusat mängu. Soovime nautida jalgpalli ja valmistada meie fännidele põhjuse rõõmustamiseks.”

Kalev alistas nädal tagasi võõrsil 4:1 Tartu Tammeka, teisipäevases ettepeetud 18. vooru mängus saadi napilt 1:0 jagu Kuressaarest. Mõlemal juhul kasutas Kazatšonok senise selge kolmemehelise kaitseliini asemel viiemehelist liini ehk oma joonist alles otsitakse.

Liigpalju rõõmustamist ei ole olnud ka kullamõtteid mõlgutaval Kaljul. Viigid Paide Linnameeskonna ja FC Kuressaarega ei kuulunud kindlasti peatreener Igor Prinsi plaanidesse ja vahe liider Floraga on kärisenud kuuele silmale.

"Tegime Paide ja Kuressaarega viigi kodus ja andsime natuke punkte ära,” ütles Kalju abitreener Getulio Aurelio. “Nüüd on aeg hakata ise teistelt punkte noppima. Lähme Sillamäele võidu järele ning soovime naasta punktilisaga.”

Väravavaht Kert Kütt mõtleb ainult võidust: “Kindlasti vajame võitu, isegi viik ei rahuldaks meid. Loodan, et me jätkame oma edukat võõrsilmängude seeriat ning loodame, et võõrsil saame Sillamäe vastu parema tulemuse kui kodus.”

2008. aastal koos Meistriliigasse kerkinud Kalevi ja Kalju senistest omavahelistest mängudest kõrgemas seltskonnas on seekordne külalisvõistkond võitnud kaks, võõrustajad seitse ning neljal korral on tehtud viik. Esimesel kohtumisel tänavu oli Kalev parem 2:1.

Kuivõrd laupäeval toimub ka Meistrite Liiga finaal, ei kavatse Kalju fännid pikka sõitu Sillamäele ette võtta. “Kahjuks Nõmme Kalju fännikultuur pole veel nii tugev, et saaksime minna oma lemmikuid toetama päeval, mil kõigi iidolid Wembleyl möllavad,” sõnas fänn Mario Tromp. “Sellegipoolest oleme vaimselt meeskonnale toeks ning nagu elu on näidanud, siis ilma tugeva fänluseta on mäng ja tulemus tihtilugu paremgi. Komistamisvõimalust ei ole, kuigi avamängu kaotasime, siis loodan, et treener on avamängust õppust võtnud ning meeskond suudab Sillamäe nõrkused ära kasutada!”

Teistes kell 17.00 algavates mängudes võõrustab Lasnamäe FC Ajax liider Tallinna FC Florat ning Paide Linnameeskond Narvas sealset Transi.

Ülejäänud kaks XIII vooru kohtumist toimub 4. juunil. Siis on vastamisi Talinna FC Levadia ja Tartu JK Tammeka ning FC Kuressaare ja FC Viljandi.