Noored purjetajad olid edukad sellel suvel Ungaris peetud purjeklassi Zoom 8 maailmameistrivõistlustel, neist edukaim oli kuldmedali saanud Karl-Martin Rammo.

Vastuvõtule olid kutsutud purjeklassi Zoom 8 esimesel MM-il osalenud noorpurjetajad, nende treenerid ja lapsevanemad, Eesti Jahtklubide Liidu ja purjeklassi Zoom 8 esindajad, teatas ministeeriumi avalike suhete nõunik Ave Toots-Erelt BNS-ile.

Allikmaa kinnitas, et pikkade traditsioonidega spordialal on järelkasv olemas ning tänu perekonna toetusele on võimalik hästi treenida ja jõuda medalikohtadeni.

Minister rõhutas, et kuna noored medaliomanikud on pärit Rein Ottosoni erakoolist, näitab see, et ka üleminekul riigikoolidest erakoolide ja klubide süsteemile on võimalik saavutada arvestatavaid tulemusi.

Ministri vastuvõtule olid palutud Karl-Martin Rammo, Kustav-Marko Lilienthal, Piret Pomerants, Brigitta Sepp, Henri Tauts, Raul Oja, Marko Pomerants, Merili Randmaa, Kaarel Kruusmägi ning treener Rein Ottoson, Eesti võistkonna esindaja Ants Väinsalu, Eesti Jahtklubide Liidu president Toomas Tõniste, Eesti Jahtklubide Liidu peasekretär Kersti Gregor ja purjeklassi Zoom 8 Rahvusvahelise Liidu asepresident Vaiko Vooremaa.

Karl-Martin Rammo saab ka 2002. aasta teise poolaasta riikliku spordistipendiumi, mille suurus on 2000 krooni kuus.

Minister Allikmaa kinkis noortele purjetajatele inglise-eesti sõnaraamatu ja medaliomanikele ka Eesti Spordi Biograafilise leksikoni.