Tugevad sõidud teinud Deniss Karpak võttis Finn klassis 18. positsiooni, oma tulemust on parandanud ka mitmed teised Eesti koondislased.

Deniss Karpak (Karpak Sailing Team) lõpetas täna mõlemad võistlussõidud esikümnes, saavutatud 7. ja 6. koht tõstavad Karpaki kokkuvõttes 18ndaks. Samuti Finnil purjetava Harles Liivi (ESS Kalev Jahtklubi) saagiks olid kohad 9 ja 20, mis paigutavad ta hetkeseisuga 30. positsioonile. 81 Finnil seilava võistleja seas hoiab esikohta Ben Ainslie Suurbritanniast.

Regati arvukaimas, 127 osaleva paadiga Laser Standard klassis suutis teise kümne kohti välja sõita Karl-Martin Rammo (Rein Ottosoni Purjespordikool/Tallinna Jahtklubi), kelle tulemused 14 ja 19 tõstavad ta 49ndaks. Vaid kolme positsiooni võrra jääb Rammost maha Argo Vooremaa (KJK), kelle tulemustabelisse lisandusid täna finišikohad 33 ja 15. Juhtpositsioonil on mullu ISAF-i Aasta Meespurjetaja tiitliga pärjatud austraallane Tom Slingsby.

Kahemehepaadi 470 naiste klassis seilavad Marjaliisa ja Elise Umb (Purjespordiselts Maru) finišeerisid tänases esimeses võistlussõidus 36ndana, teises sõidus aga õnnestus veel nii mõnedki konkurendid seljatada ning naiskond sai kirja 19. koha. Kokkuvõttes asetab see õed hetkel 49 paadist koosnevas laevastikus 35. positsioonile. Liidrikoha on säilitanud jaapanlannad Ai Kondo ja Wakako Tabata.

Eile tugeva tuule tingimustes head sõitu teinud Johannes Ahun võttis päeva avasõidus 23. koha, teises aga finišit kirja ei saanud ning on sellega langenud 60 RS:X meeste klassis võistleva purjelauduri seas 31. kohale. Henri Kaare (Team Extreme) tulemustabelisse täna finišikohti ei lisandunud ning ta paikneb 60. positsioonil. Esimeseks on tõusnud britt Nick Dempsey.

Klassis 49er purjetati koguni 3 võistlussõitu, neist tulemused 29,22,OCS saanud Tõnis Haavel ja Lenart Kivistik (Noblessneri Jahtklubi) asetuvad halvima sõidu mahaviske rakendumise järel hetkel 59ndaks. 69 paadiga fliidis on seni kõige paremat sõitu teinud itaallased Pietro ja Gianfranco Sibello.

49er, Finn ja Laser Standard klassides purjetatakse kolmapäevani kvalifikatsioonigruppides, kus selgitatakse edasisteks finaalsõitudeks kuld-, hõbe- ja pronkslaevastikesse pääsejad. Väiksema võistlejate arvuga 470 naiste ja RS:X klassides aga sõidetakse avaseeria lõpuni ühes grupis. Laupäeval lõppeb regatt kõigile võistlevatele klassidele medalisõiduga, kuhu pääsevad 10 paremat paatkonda.