Eesti Laskesuusatamise Föderatsiooni president Aivar Nigol ootab kõigilt sportlastelt uuel hooajal enese ületamist. "Eks kõige suurema värinaga ootame esimesi võitlusi. Alati ootame sportlastelt kõige säravamaid tulemusi," kommenteeris Nigol. 

"Kõige olulisem võistlus on eeloleval hooajal Venemaal toimuvad maailmameistrivõistlused, aga ootame häid tulemusi ka maailmakarika etappidelt," lisas Nigol.

ELSFi juht möönis, et uue hooaja ettevalmistus ei ole kulgenud päris sujuvalt. "Pärast olümpiat oli käima tõmbamine keeruline. Mõndagi on uut, näiteks koondisel on uus peatreener. Kuid loodame, et kõik on sujunud ja sportlased on uueks hooajakas valmis," lisas ta. 

Eesti meeste esinumbrile Indrek Tobrelutsule ei ole kunagi meeldinud eesmärke kõva häälega välja kuulutada, kuid sellest hoolimata ei taha ta varasemaga võrreldes viletsamaid tulemusi teha. "Keegi ei lähe 60. kohtale sõitma. Kui juba eesotsas oled olnud, ei taha tagasi kukkuda. Tahaks stabiilselt punktikohal olla ja paar eredamat sähvatust teha. Kuid tulemust mõjutab palju tegureid, sportlane võib 100% anda, kuid oluline on ka hooldetiimi töö." 

"Ettevalmistus on hoolimata säästuhooajast läinud suurepäraselt," kommenteeris Tobreluts suvist treeningut. Nimelt on Tobrelutsu sõnul riigi rahakotirauad koomal ja kõikjalt on kärbitud. Näiteks on loobutud Tehvandi teenustest ja elatud Elva klubi baasis, ise hommikusööki tehtud. "Eks kõigilt on võetud, hoolimata sellest on trennid tehtud."

Tema sõnul on hooaja põhivõistlus märtsis ja vorm peaks tulema talve teisel poolel. 

Eesti parim naislaskesuusataja Eveli Saue ütles, et peaeesmärk ei ole muutunud. "Lasta täpselt ja sõita kiirelt," ütles ta. "Tulemus sõltub ka sellest, mida konkurendid rajal teevad, kuid ei soovi viimase nelja aastaga võrreldes (mitte eelmise hoojaga) viletsamat hooaega teha, siis olen iga aasta korra murdnud ka 10 parema sisse. Eesmärk on teha elu parim MM," lisas ta. "Kogu treeningtsükkel on läinud väga hästi. Nagu plaanitud, kõvasti on laagrites käidud," kommenteeris Saue ettevalmistust.

Kindlad eesmärgid on seadnud ka Roland Lessing. "Prooviks sellel aastal võita Mammaste karika - seal antakse auhinnaks kiiktool, millel oleks mõnus kiikuda ja televiisorist vaadata, kuidas Tobreluts Sotši olümpialt kulla koju toob. Muud ei midagi," muheles Lessing.

Kadri Lehtla on eemärkidest rääkides napisõnaline, kuid loodab, et algaval hooajal sõidab ta välja oma parima koha MK-sarjas. "Sõidan välja oma parima koha MM-il ning saavutan oma parima koha MK lõpparvestuses," lisas ta.

Esimest aastat juhendab Eesti Laskesuusakoondist Läti treener Maris Cakars.  Teda abistab Mihkel Joosing.

Laskesuusatajaid ootab ees IBU karikasarja avaetapp Norras, mis on viimane hooajaeelne katsevõistlus. Maailmakarikasari stardib 1. detsembril Rootsis.