Kokku on kahe ralli peale stardis kaheksa Eesti ekipaazi. Nii Barum ralli kui Kurzeme ralli tähistavad tänavu ümmargust tähtpäeva, Barum rallit sõidetakse 40. korda, Kurzeme rallit aga 45. korda, kirjutab
.

IRC sarja etapil, Barum rallil Tšehhis on kohal meie kaheveoliste paremik, värskelt Saksamaa rallil oma JWRC arvestuse kolmanda koha saanud, Spirit of The Rally auhinna saanud ning sarja kokkuvõttes teiseks tõusnud Karl Kruuda ja Martin Järveoja (Suzuki Swift S1600) ning Siim Plangi ja Marek Sarapuu (Honda Civic Type-R), kellele on see esimeseks asfaldiralliks.

Algselt kirjas olnud Martin Kangur siiski Tšehhis ei stardi. Kokku sõidetakse Barum rallil 17 kiiruskatset, mis jagunevad peaasjalikult ära laupäevale ja pühapäevale. Reede õhtul sõidetakse 9,36 kilomeetri pikkune publikukatse Zlini tänavatel. Möödunud aasta oli korraldajate teatel publikut raja ääres 265 000 inimest, eelmine aasta oli Barum rallil stardis 24 Super2000 autot, sel aastal neid on nimekirjas 28.

Kurzeme ralli, mis tähistab oma 45. toimumiskorda, sihib tänavu Baltimaade suurima mootorispordisündmuse tiitlit. „Kiiruse festival" on kogu rallinädalavahetuse nimeks, lisaks rallile valitakse Liepajas, mis on sündmuste keskpaigaks, Läti aasta auto, toimub supermoto võistlus, kiirpaatide Läti meistrivõistluste viimane etapp ja palju muud põnevat. 95 osaleja hulgast leiab kuus eesti ekipaazi. Ralli üldvõitu asuvad püüdma Georg Gross ja Raigo Mõlder (Ford Focus WRC), eelmisel aastal pidi Gross alla vanduma Ivars Vasaraudzisele, kes ka sellel aastal Mitsubishi Lancer WRC autol stardis on.

Loodetavasti mängitakse autasustamisel sellel aastal Eesti hümni. Suures N-rühmas on Kurzeme ralli stardis Priit Saluri - Indrek Lepp (Subaru Impreza), Aigar Pärs - Simo Koskinen (Subaru Impreza) ja Raul Jeets - Andrus Toom (Mitsubishi Lancer EVO 9). Kaheveolistes on eestlased esindatud kahe ekipaaziga, Roland Murakas ja Kalle Adler ning Sander Pärn ja Ken Järveoja.

Lisaks tavapärastele Läti, Leedu ja Eesti sõitjatele on Kurzeme ralli stardis ka kolmekordne Briti meister Mark Higgins, kelle autoks on N-rühma Mitsubishi Lancer EVO X ning Türgi rallil hullu hüppega hakkama saanud ukrainlane Aleksander Saliuk, kes peaks ennast mõnel katsel üsna koduselt tundma, kuna korraldajate kinnitusel on katsetel korralikud trampliinid.