Autoks eestlastele tuttav, Suzuki Swift S1600. Karl Kruuda ja Martin Järveoja nimed võib leida ka 1.-3. aprillil sõidetava Jordaania ralli nimekirjast, mis on tänavuse MM-sarja kolmas etapp. Tegu pole küll JWRC (Junior WRC) sarja etapiga, kuid juba seal ollakse stardis Suzukiga, harjumaks uue autoga. Sealt edasi võetakse aga suund juba Türgi poole, 16.-18. aprillil sõidetav Türgi ralli on JWRC esimeseks etapiks.

„Valik sai tehtud Suzuki osas, sest tegu on end selles sarjas tõestanud autoga. Meeskond sama, kus Urmo Aava sõitis, Suzuki Europe. Jordaania saab kindlasti olema raske ralli, kuid loodame saada väärtuslikud kilomeetrid uue autoga," rääkis Kruuda ruudulipp.ee veebilehele.

Kokku on tänavuses JWRC sarjas kuus etappi, millest sõitjad, kes terves sarjas osalevad, peavad valima viis. Kruuda ja Järveoja stardivad kruusaetappidel Türgis ja Portugalis ning asfaldietappidel Bulgaarias, Saksamaal ja Hispaanias. Lisaks on plaanis veel paar IRC sarja etappi, kuid selles osas on asjad veel lahtised. Ka Eesti meistrivõistlused on Kruudal ja Järveojal kalenderplaanis sees. „Eestis sõidame Honda Civic Type-R võistlusautoga, vahele jääb Rapla ralli, mis on Saksamaa ralliga samal ajal. Lisaks on plaan sõita veel mõned rallid Lätis," lisas 17-aastane Karl Kruuda.

Hooaja eesmärkidest rääkides on Kruuda tagasihoidlik. „Esimesed kaks rallit (Jordaania ja Türgi) on rasked, vaatame kuidas seal hakkama saame, kuidas on kiirus jne. Eks siis vaatab, kuidas edasi. Õppida on kindlasti palju ja usun, et saame sealt tulevikku silmas pidades korraliku kogemuste pagasi. Abi on meile ka sellest, et saame kasutada nendel rallidel startinud Urmo Aava sisevideot," rääkis Kruuda.

Ruudulipp.ee veebilehele teada olevalt kavatsevad Türgi MM-rallil startida ka Martin Kangur ja Siim Plangi, mõlema mehe autoks on Honda Civic Type-R. Türgis teevad oma esimese stardi Pirelli Star Driver meeskonnas Ott Tänak ja Kuldar Sikk.

Möödunud aastal sai sarnaselt teistele sarjadele tagasilöögi ka JWRC sari. Varasemate aastate keskmise 18 ekipaazi asemel oli registreerunud 10 ekipaazi. Hooaja jooksul lisandus neile veel neli autot. Maailmameistritiitli sai tšehh Martin Prokop. Vaatamata sellele, et algseks tähtajaks registreerus tänavu vaid neli meeskonda, on korraldajad optimistlikud. Sarja registreerumise tähtaega lükati edasi ja anti mõista, et seda saab teha sisuliselt kuni Türgi rallini. Juba peale jaanuaris kukkunud esimest tähtaega teatas Marc de Jong, kes vastutab just WRC kõrvalsarjade eest, et vähemalt viis meeskonda on lisandumas. Kokku loodetakse, et tänavusest JWRC sarjast võtab osa 12-15 ekipaazi. Üks neist siis taaskord Eesti meeskond.

JWRC 2010 kalender:

16.-18. aprill Türgi
28.-30. mai Portugal
9.-11. juuli Bulgaaria
20.-22. august Saksamaa
30. sept-3. oktoober Prantsusmaa
22.-24. oktoober Hispaania