Mängunädala avavaatusena astuvad Rakvere Spordihallis teisipäeval kell 19.00 väljakule BC Rakvere Tarvas ja TÜ/Rock, kirjutab basket.ee

Ametlikult peaks see kohtumine olema Rocki kodumäng, kuid ootamatult avanenud võimaluse tõttu pidada sõpruskohtumine Moskva Dünamoga, tuli samale päevale planeeritud kohtumine Tarvasega edasi lükata.

Vastastikkusel kokkuleppel liigutatigi see kohtumine „tänutäheks“ rakverelaste koduväljakule. Eeldatavalt saavad mitmed tartlaste põhitegijad selles mängus puhkepäeva, kuid vaatamata sellele on Tarvasel raske valitseva meistri ja tabelijuhi üle võitu loota. Koduväljakul pigistatakse endast aga alati maksimum välja ja see peaks kodupublikule lootust andma, et niisama lihtsalt tartlastele midagi ei kingita.

Kolmapäeval kell 19.00 toimub kaks mängu – neist esimene leiab aset Torma Spordihoones, kus Kuremaa SK võõrustab KK Valga meeskonda ning teine Pärnu kesklinna koolide võimlas, kus rinda pistavad kohalik KK Pärnu/Catwees ning BC Kalev/Cramo.

Favoriidikoormat kannavad neis kohtumistes külalismeeskonnad, kuid BC Kalev/Cramo võib end eeldatavasti kindlamini tunda kui Valga. Kuremaa üllatas mõni aeg tagasi ootamatu võiduga Pärnu üle ning arvestades valgalaste kõikuvat mänguvormi, võib kõike juhtuda.

Reedel peab nädala teise kodumängu BC Rakvere Tarvas, kellele sõidab külla Tallinna Kalev. Mäng tõotab tulla vaatemänguline, sest Andres Sõbra ja Kalle Klandorfi hoolealuste mõõduvõtud on alati olnud emotsionaalsed ja pingelised. Peaks Rakvere selle kohtumise võitma, tõustakse Kaleviga võitude arvult samale pulgale.

Laupäeval kell 16.00 astuvad Tartu Ülikooli Spordihoones väljakule igipõlised rivaalid, Vestmann ja Piibeleht – TÜ/Rock ja BC Kalev/Cramo. Koduses korvpalliliigas on paremas seisus tartlased, kes pole seni kaotusekibedust tundma pidanud. Kui aga heita pilk Balti liiga turniiritabelisse, asub kõrgemal positsioonil pealinna esindusmeeskond.

Antud olukord ilmestab väga hästi ka kahe kange omavahelisi mõõduvõtte – kunagi ei tea, kumb oma paremuse maksma panna suudab. Kalev alistas viimati Balti liigas Nevežise, kuid erilist veenvust selles võidus ei olnud. Rocki käsi käis aga sootuks hullemini – Žalgiriselt tuli vastu võtta 64:91 „saun“.

Laupäeval kell 19.00 võtavad Pärnu kesklinna koolide võimlas teineteiselt mõõtu KK Pärnu/Catwees ja TTÜ KK. Suhteliselt stabiilse ja võitlusliku mänguga senini hooaja meeldivaima üllatuse pakkunud pealinlased lähevad mängule kindlasti võidumõtetega, kuid Indrek Ruudu hoolealustel on samuti ilmselt nii mõndagi tõestada.

Mängunädalale tõmmatakse joon alla KK Valga – BC Kalev/Cramo kohtumisega. Kell 15.00 Valga Spordihoones algav kohtumine ei kuulu selle nädala põnevaimate hulka, kuid vaatamisväärset leiab sealt kindlasti.