Laupäevane võistlus on Eesti võistluskalendris viimaseks võimaluseks Torinosse Euroopa sisemeistrivõistlustele pürgijatele. Kodupubliku ees on võistlustules pea kõik Torino EM-i koondise kandidaadid ning mitmed tugevad tegijad piiri tagant.

BIGBANK Kuldliiga finaaetapi põhiprogrammi avaalal, kell 15 algavas kolmikhüppes, tahab Eesti meister Kaire Leibak leida oma hüppekindluse. Mis oleks selleks parem, kui hüpata rohkem enda Eesti siserekordist - 14.26. Meeste seas tuleb kolmikhüppes printsipiaalne võistlus edetabelijuhi Jaanus Uudmäe (16.59) ja värske Eesti meistri Lauri Leisi (hooaja parim 16.28) vahel. Lisaks Torino-pileti jahile tuleb sportlaste vahel põhimõtteline arveteklaarimine Eesti esinumbri tiitlile.

Kaugushüppes tuleb põnevusetendus nii naiste kui meeste seas. Hooaja avastardi oma trumpalal teeb Ksenija Balta. Oma koduse rivaali ja Eesti meistri Sirkka-Liisa Kivise alistamiseks tuleb teha pikk õhulend, sest ka tartlanna on EM-hooajal heas hoos ja ihkab kindlasti oma selle aasta parimat tulemust (6.48) parandada. Heas konkurentsis pole võimatu, et alistub Anu Kaljurannale kuuluv Eesti siserekord 6.61.

Meeste seas soovib Tõnis Sahk alistada Jaanus Uudmäe, kes tuli nädalavahetusel Eesti meistriks.

Kõrgushüppes on publiku ootused seotud taas rekordnumbritega. BIGBANK Kuldliiga II etapil Eesti rekordi 1.93-ni viinud ja BIGBANKilt 10 000 krooni teeninud tartlannal Anna Iljuðtðenkol on Torino EM-pilet taskus ja hea võimalus pingevabas võistluses veelkord piire nihutada. Meeste seas soovib Eesti meister Karl Lumi oma tõusvat vormi realiseerida ja nädalavanusest isiklikust rekordist (2.21) kindlasti kõrgemale hüpata.

EM-koondiseküpsust tahab tõestada tartlanna Kadri Viigipuu, kes püüab 60-meetri tõkkejooksus jagu saada enda ja Ksenija Balta hooaja parimast ajast 8,30 sekundit. Meeste tõkkesprindis on stardis võistluste nimekaim osaleja Euroopa meister Stanislavs Olijars Lätist.

Tõketeta sprindis tahavad Eesti meistrid Richard Pulst ja Grit Šadeiko oma hooaja kiireima etteaste teha. Hea jooksu korral pole võimatu Torino EM-i pileti lunastamine.

Kuulitõukes peab Raigo Toompuu EM-le pääsuks oma sisehooaja parimat tulemust (19.08) tublisti parandama. Teda kannustavad selleks äsja oma hooaja margi 19.47-ni viinud Kim Christensen Taanist ja Venemaa meistrivõistluste neljas mees Jegor Malinkin (hooaja parim 19.00).

BIGBANK Kuldliiga talvehooaja finaaletapp Tallinna Spordihallis algab laupäeval, 21. veebruaril, kell 15 kolmikhüppega. ERGO noorteliiga alad ja lisaalana kavas olev teivashüpe algavad kell 14.

Pilet pealtvaatajaile maksab 50 krooni, pensionäridele ja kooliõpilastele 25 krooni. Alla 12-aastased lapsed saavad tribüünile tasuta.