„Meilt on rivis kõik mehed peale Peeter Kümmeli, kes harjutab küll Olose laagris, aga pole veel võistlusvalmis,” ütles Eesti koondise peatreener Mati Alaver Eesti Päevalehele.

„Millal me suvel põlveoperatsioonil käinud Peetrit taas võistlemas näeme, on praegu raske öelda — Veerpalu näide ei luba ennustada. Aga doktor Toomas Tein on teinud head tööd ja asjad liiguvad positiivses suunas.”

Täna on Olosel meestel kavas 1,2 km klassikasprint, homme 15 km klassika- ja ülehomme 15 km vabatehnikasõit. Sprindist loobunud Veerpalu ja Mae avavad hooaja homme just oma leivaalal.

„Tegu on koondise katsevõistlusega MK-sarja pääsemiseks,” ütles Alaver. „Sprinteritest kindlustavad koha Kuusamo MK-etapile, kus peetakse 29. novembril tänavuse MK-sarja esimene sprint, Olose ajasõidu kaks pare­mat ja lõppvõistluse kaks edukamat, viienda mehe nimetan mina. Distantsidel on MK-sarja pääsemine kindel üksnes meie ainsal kuuma grupi sportlasel Mael. Ülejäänud selgitab Olose võistlus.”

Alaver ootab Olosel kõigilt eestlastelt peale Veerpalu ja Mae arenguhüpet, mis peab ilmnema rahvusvahelise suusaliidu FIS-i tasemepunktide kahanemises. „Andrusel ja Jaagul tuleb aga vormis olla kahe nädala pärast Kuusamos,” lisas juhendaja.