Kesiselt alustanud Eesti sai oma mängu käima avapoolaja lõpus ning ka kogu teise kolmveerandtunni jooksul püsis kohtumine võrdne. Eestil oli mitu head võimalust mängu juhtima minna, kuid Ave Pajo, Anastassia Morkovkina ja Katrin Loo üritused tulemust ei toonud.

„Alustasime mängu kehvalt, kuid pärast vahetusi saime oma masina käima,“ selgitas Eesti peatreener Aivar Lillevere, kes pidi 22. minutil asendama vigastatud Olga Tšuiko Berle Brantiga ning 34. minutil tõi Anželika Ahmetšina asemel väljakule Morkovkina.

„Mäng oli pärast seda võrdne ning meil oli rohkem võimalusi. Vastased aga suutsid ühe olukorra tekitada ja selle ära kasutada,“ tõdes Lillevere. „Meie mängijad küll võitlesid kõvasti, kuid täna jäi kahjuks natuke puudu.“

UEFA egiidi all peetava sõprusturniiri viimase kohtumise peab Eesti kolmapäeval, 2. juulil kell 18.30 Rakvere linnastaadionil, kus vastaseks on Horvaatia, kes tänases teises mängus kaotas Türgile 2:4.

Eesti koondis mängus Malta vastu: 1-Eneli SARV, 2-Varje TUGIM, 5-Margarita ŽERNOSEKOVA, 9-Ave PAJO (69. 6-Katrin LOO), 10-Anželika AHMETŠINA (34. 7-Anastassia MORKOVKINA), 11-Kaidi JEKIMOVA, 14-Maarija MIKIVER, 15-Aljona SASOVA, 16-Kätlin HEIN, 17-Kethy ÕUNPUU (kapten), 18-Olga TŠUIKO (22. 13-Berle BRANT).