Sportlased avaldavad sügavat nördimust ning protestivad EKJL-i juhatuse otsuse üle muuta Eesti kergejõustiku meistrivõistluste meeste 10 000 meetri jooksu toimumise aega ja kohta, seisub pöördumises.

Otsus selgitada välja Eesti meister 1. juulil BIG Kuldliiga Kose etapil võib põhjustada selle, et paljud sportlased võivad olla sunnitud loobuma võistlemisest, sest: etteteatamise aeg on olnud liiga lühike; tööinimestel ei ole võimalik nädala sees nii lihtsalt võistelda; treeningplaanid on juba varem pikemalt tehtud; võistluskalender on paigas aasta algusest ja sportlased on enda jaoks aasta tähtsaimad võistlused paika pannud palju varem (EMV 10 000 meetrit on üks nendest) ja vastavalt sellele on tehtud ka treeningplaanid.

Pöördumises saadakse aru EKJL-i argumentidest, et tulenevalt üksikalade Eesti meistrivõistluste tihedast programmist on 5 000 m ja 10 000 m jooksjatel äärmiselt raske mõlemal alal võistelda. Aga kuna on tegemist ikkagi esmakordse sedalaadse muudatusega, siis oleks tulnud informeerida sellest sportlasi, treenereid ja nende klubisid aegsasti ja küsida nende arvamusi ja ettepanekuid.

Pöördumisega ühinenud sportlased:

Taivo Püi (valitsev Eesti meister 10 000 m jooksus), Margus Pirksaar (II koht), Henry Uljas (IV koht), Allan Männi (V koht), Elar Vulla (VII koht), Kristo Reinsalu (X koht), Kaupo Tiislär (Eesti hooaja edetabelijuht 10 000 meetri jooksus), Margus Koor ja Einar Kaigas.